Sport

2016.12.07. 23:10

Visszatérnek Füredre

Balatonfüred - Egy igazi nagyágyút, a magyar bajnokság egyetlen hibátlan csapatát fogadja a Balatonfüredi KSE pénteken a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi KSE- MOL-Pick Szeged mérkőzés több szempontból is érdekesnek ígérkezik. Először is a hazai közönség egy igazi európai topcsapatot láthat, a BKSE-játékosok számára a meccs egy remek alkalom a bizonyításra, jelenlegi képességeik felmérésére, és nem mellesleg két füredi fiatal először játszhat nevelőklubja ellen. Bánhidi Bence és Bóka Bendegúz nyáron igazolt a Tisza-partiakhoz. (Utóbbi nemrég sérüléssel bajlódott, még nem tudni, a pályán ott lehet-e.)

A piros mezes Balatonfüredi KSE célja az, hogy minél tovább nyílt, élvezetes meccset játsszon jóval esélyesebb vendégével Fotó: Penovác Károly

- Várható volt, hogy idegenben nem tudunk bravúrt elérni, a Tatabánya érvényesítette a papírformát, miközben mi nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna - tért vissza egy mondat erejéig csapata legutóbbi meccséhez (amely 26:22-re végződött) Csoknyai István vezetőedző, hozzátéve: most egy fokkal még nehezebb dolguk lesz.

- A Szeged igazi sztárcsapat, amely hibátlanul áll a bajnokságban, és a BL-ben is fantasztikusan szerepel, kiváló eredményei vannak. Nekünk az a célunk, hogy játsszunk egy jó, élvezetes meccset. Szeretnénk minél hosszabb ideig tartani a lépést a vendégekkel, ameddig bírjuk, partiban maradni - fogalmazott az edző.

Csoknyai István elvileg minden játékosára számíthat, ám az ujjtörés miatt heteket kihagyó Zdolik Bence hiába edz egy ideje már száz százalékkal, természetesen még bőven akad lemaradása. Mindenesetre elképzelhető, hogy a kiváló átlövő keretbe kerül a pénteki találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!