Sport

2015.11.02. 18:13

Visszatérhet Nagy László!

Ötvennapos kényszerszünet után november 15-én térhet vissza a pályára Nagy László.

Szalay Péter

Örömhírt osztott meg dr. Mahunka Zsolt, az MVM-Veszprém kézilabdacsapatának orvosa a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársával: nem egészen két hét múlva a szlovéniai Celjében Bajnokok Ligája mérkőzésen térhet vissza a pályára Nagy László csapatkapitány, aki szeptember 26-án a Flensburg-Handewitt elleni BL találkozón szenvedett súlyosnak minősülő kézközépcsont tőréses sérülést.

Csak óvatosan!

„A teljes gyógyulás körülbelül éppen addig tartott, mint amire már közvetlenül a sérülés után, illetve az azonnali vizsgálatokat követően számítani lehetett. Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy Nagy László keze mostanra teljesen meggyógyult, így a múlt héten már labdás edzéseken is részt vehetett. Azért az óvatosságról és a fokozatosságról néhány napig még nem szabad megfeledkeznie. Egyelőre csak lövésekre és labdaátvételekre vállalkozhat, a védekező munkában, tehát a test-test elleni küzdelmekben még nem vehet részt. A legutóbbi röntgenvizsgálat azt mutatta, hogy a sérült részek újra megfelelően funkcionálnak és szövődmény sem alakult ki. Most már szinte biztosra vehető, hogy Laci ott lehet a november 15-i celjei Bajnokok Ligája mérkőzésünkön.” – nyilatkozta a csapat orvosa.

Nagy László akkor, illetve úgy sérült meg, hogy a földre kerülve egy német játékossal pontosan egyszerre akarta megkaparintani a labdát. Az ellenfél – szándékosságról szó sem lehetett – a küzdelem hevében Nagy kezére fogott rá, vélhetően akkorra erővel, illetve szögben, hogy a szorításnak a lövő kéz középcsontja nem tudott ellenállni. A sérült csapatkapitány még a reccsenést is hallotta

Példás együttműködés

„A gyorsnak nevezhető gyógyulás Laci példás együttműködésének is köszönhető – folytatta Mahunka doktor. – Részesült speciális mágneses terápiában, kapott lézeres kezelést, többféle gyógytorna foglalkozáson vett részt, és viselt tapaszcsíkot is. Itt Veszprémben, és Budapesten is több orvos és fizioterapeuta foglalkozott vele, ez egy igazi csapatmunka volt.”

Nagy László amúgy a gyógyulás hetei alatt is igyekezett hasznossá tenni magát. Szinte minden hazai és idegenbeli mérkőzésen ott volt a játékostársai mellett, és néha már úgy tűnt, hogy ő másodedző, a megbízott vezetőedzői tisztet továbbra is betöltő spanyol Javier Sabaté oldalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!