Sport

2016.12.02. 15:35

Visszatalálni a siker útjára - A Silkeborg-Telekom találkozót vasárnap 17 órakor rendezik

Veszprém - Azt már hazai pályán is megtapasztalhatta a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese, hogy a Bajnokok Ligájában biztos kiesőnek tartott dán Silkeborgot egyáltalán nem szabad félvállról venni. Most Dániában demonstrálhatja a két csapat közti különbséget a magyar alakulat.

B. Virág Rita

Hiába nyert hét közben a SEHA-ligában viszonylag biztosan a szlovén Velenje ellen a Telekom Veszprém (36:27), továbbra is kijelenthetjük, egyáltalán nincs jó passzban a bakonyi gárda. Ez ugyan a SEHA-ligában, a középcsapatok ellen nem látszik, nem ütközik ki, de a Bajnokok Ligájában, a legjobbakkal szemben annál inkább szembesülünk vele, újra és újra.

A francia sztáralakulat, a PSG ellen egyetlen pontra sem futotta a mieinknek, s bár hazai pályán érdemtelen vereséget szenvedtek (28:29), megint a BL-döntő óta újra és újra visszaköszönő végjáték, az utolsó momentum döntött az ellenfél javára. Párizsban pedig erről már szó sem volt.

A Telekom Veszprém (a labdával Lékai Máté) vasárnap 17 órától a Silkeborg otthonában szerepel a BL idei utolsó fordulójában
Fotó: Penovác Károly

A Veszprém 35 percig reményt keltően kézilabdázott, bár akadtak hibái, mégis esély mutatkozott a visszavágásra. Aztán a házigazda tempót váltott, és állva hagyta a tel-jesen széteső Telekomot. A leginkább fájó az volt, hogy teljesen ötlettelen, esetleges volt a magyar társaság támadójátéka, a védekezés pedig nyomokban sem emlékeztetett a legendás veszprémi hátsó alakzatra.

Ezek után ahhoz a Silkeborghoz utazik a hétvégén a Veszprém, amely nem kis meglepetésre alaposan megszorongatta saját pályáján (30:29). Pedig ezen a találkozón akadtak pillanatok, amikor azt hittük, már nyugodtan hátradőlhetünk, ehelyett újra a végjátékban hagyta felzárkózni a dánokat a vendéglátó.

Javier Sabaté, a veszprémiek vezetőedzője a csapat hivatalos oldalán arra hívta fel a figyelmet: a Silkeborg agresszív védekezésére és a gyors lerohanásokra épít.

A dánok egyébként négy fiaskó után nagyon reménykednek abban, hogy a Veszprémet megcsíphetik hazai pályán, és egy esetleges győzelemmel helyet cserélhetnek a lengyel Wisla Plockkal, amely még továbbjutó helyen áll, jelenleg a hatodik.

A Telekom Veszprém jelenleg csak a negyedik helyen áll a Bajnokok Ligája A jelű nyolcasában. A francia PSG és a spanyol Barcelona fej fej mellett halad, mindkét sztárgárda 14 pontot szerzett. A hétvégén egyébként éppen katalán-francia csúcsrangadó lesz. Harmadik a német Flensburg kilenc ponttal, míg negyedik a Veszprém három sikerrel, két döntetlennel és három fiaskóval. Az ötödik a THW Kiel, amely szintén nyolc- pontos jelenleg, hatodik a Plock négy egységgel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!