Sport

2017.03.17. 19:05

Világsztárok érkeznek - Idén Accambray, Manaskov, Tonnesen és Győri jön

Budapest - Az új vezetőedző mellett igazi "nagyágyúk", öt külföldi és egy magyar játékos csatlakozik a Telekom Veszprém idén negyvenéves férfi kézilabdacsapatához - jelentette be pénteken a fővárosi Thália Színházban rendezett sajtótájékoztatón Kálomista Gábor, a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója.

Osváth Sarolta

Méltán kísérte nagy sajtóérdeklődés a Telekom Veszprém budapesti sajtótájékoztatóját, hiszen jelentős személyi változások következnek a férfi kézilabdacsapat életében. Kálomista Gábor elsőként a játékosként is nagyon sikeres, világ- és Európa-bajnok Ljubomir Vranjest mutatta be, aki vezetőedzőként a szezon végén Xavi Sabatét váltja a kispadon. Ljubomir Vranjes elmondta, alig várja, hogy a világ legjobb játékosaival dolgozhasson Veszprémben. Az a célja, hogy irányításával a játékosok jobb emberek is
legyenek, és természetesen minden meccset megnyerjenek. Hajrá, Veszprém! - zárta magyarul az egyébként angol nyelvű nyilatkozatát.

Július 1-jén négy, jövő nyáron pedig két játékos érkezik még a Veszprémhez. A 194 centi magas Kent Robin Tönnesen, norvég világbajnoki ezüstérmes jobb-átlövő a Füchse Berlin csapatából igazol át, és 2020-ig láthatja világszínvonalú játékát a veszprémi közönség. Willi- am Accambray, a francia válogatott balátlövője ugyancsak erre az időszakra igazolt le - most először külföldre -, jelenleg a Paris Saint-Ger-main, illetve korábban a Montpellier csapatának erőssége volt.

A fehér mezes, 35-ös számú francia világbajnok, Kentin Mahé a nyáron még nem, csak
jövőre lehet csapattársa - többek között - a fekete szerelésben játszó Lékai Máténak is Fotó: Penovác Károly

- Eddig kizárólag Franciaországban kézilabdáztam, de már nagyon várom, hogy a fantasztikus veszprémi közönség előtt szerepelhessek, és a világ egyik legjobb edzőjével dolgozhassak - mondta. Legnagyobb sikereit a francia válogatottal érte el, 2012-ben olimpiát, három világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyert. Dejan Manaskov ugyancsak idegenlégiós balszélső, viszont csak egy évig, 2018. június 30-ig erősíti a veszprémi klubcsapatot. A 25 éves macedón játékost a német Rhein-Neckar Löwentől sikerült egy évre elcsábítani. Győri Mátyás személyében pedig - sokak szerint - a leg-ígéretesebb magyar kézilabdázó-tehetséget igazolta le a Telekom Veszprém: a 20 éves, válogatott sportoló 2021-ig kötelezte el magát. A Balatonfüredi KSE irányítója elmondta: élete legnagyobb álma teljesült ezzel, a legnagyobbakkal játszhat, tanulhat tőlük és közben erősödhet, amire - úgy érzi - még szüksége van. A legemlékezetesebb mérkőzését a 2013/14-es szezonban egyébként éppen a bajnok Veszprém ellen játszotta, hat góllal hívta fel magára a figyelmet.

A csapathoz jövő nyáron csatlakozik még a horvát Manuel Strlek, jelenleg a lengyel Kielce világklasszis balszélsője, hazájában a 2016-os év kézilabdázója, és Kentin Mahé, a 2016-os riói ezüstérmes francia csapat irányítója, mindkettőjükkel 2021-ig kötött a klub szerződést. Mahé 2018 nyaráig a német Flensburg játékosa marad.

Kálomista Gábor lapunk kérdésére elmondta: a célok 2017-ben változatlanok: a Bajnokok Ligájába bekerülni, döntőt játszani a Final Fourban, és megnyerni a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát. Hangsúlyozta: - 2018-ban sem szeretnénk visszalépni ezektől a céloktól, a Telekom minden versenyen, amelyen elindul, a legjobb eredményt szeretné elérni.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!