Sport

2015.04.22. 14:59

Világ- és Európa-bajnok asztaliteniszezők látogattak Füredre

Balatonfüred - Világ- és Európa-bajnok asztaliteniszezők részvételével rendeztek fantasztikus hangulatú gálát a Balaton szabadidőközpontban.

Horváth Gábor

Első alkalommal hirdették meg a Pingpongozók éjszakáját, amely a nevével ellentétben voltaképpen egy egész napos (igaz, késő éjszakába nyúló) színes, látványos és izgalmas programot kínált az asztalitenisz szerelmeseinek. A gálát a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola szervezte, az eseményre három húzónevet hívtak meg, de a Jónyer István, Klampár Tibor, Gergely Gábor világ- és Európa-bajnok pingpongos trió mellett több, jelenleg is aktív profi versenyző, valamint sportos celeb is tiszteletét tette a Balaton szabadidőközpontban.

Ott volt többek között a Ferencváros korábbi válogatott kapusa, Hajdú Attila, a többszörös junior Európa-bajnok teniszező Gálfi Dalma, valamint a balatonfüredi kézilabdázók közül Szöllősi Balázs és Zdolik Bence.

A világbajnok hármas (balról: Gergely Gábor, Klampár Tibor és Jónyer István) a balatonfürediek sportmindenesével, többek között az asztaliteniszezők elnökével, Burka Tiborral (fehér ingben)   Fotó: Zwicker Tamás

Az évek múlnak, de az 1979-ben csapat-világbajnokságot nyert hármas ma is bárhol, bármikor bebizonyítja, hogy nem felejtett el pingpongozni. Így történt Füreden is. Jónyer, Klampár és Gergely fantasztikus bemutatót tartott, majd bárki kipróbálhatta tudását ellenük. A korábbi klasszisok mindeközben a helyes ütőfogástól a taktikáig rengeteg tanáccsal látták el az érdeklődő fiatalokat és idősebbeket.

Faházi János hozta a tőle megszokott látványos show-t, s a résztvevők egészen éjfélig játszottak a 16 felállított asztalon.

A füredi gála keretében több szórakoztató programot, valamint versenyeket is rendeztek. Eredmények, profik: 1. Magyar László (Linz), 2. Kovács Domonkos (Innsbruck), 3. Nagy Emil (Hévíz). Amatőrök: 1. Tóth József (Balatonfüred), 2. Szalai Anna (Hévíz), 3. Áldozó Borbála (Veszprémi Rendőr SE) és Fenyves Máté (B.-füred). Gyerekek, II. korcsoport: 1. Fekete Gábor, 2. Hámori Gábor, 3. Dömötör Máté és Illikman Balázs. III. kcs., fiúk: 1. Makai Dominik, 2. Bathó Nándor, 3. Fehér Zsombor. Lányok: 1. Andó Julia, 2. Bokányi Lola, 3. Molnár Izabella. IV. kcs.: 1. Boór Bianka, 2. Dömötör Blanka, 3. Papp Norbert. A díjakat Jónyer István és Klampár Tibor adta át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!