Sport

2015.06.26. 19:07

Veszprémi negyedik helyezés az I. Európai Játékokon

Baku – A veszprémi Rasovszky Kristóf negyedik helyen végzett az I. Európai Játékokon 800 méteres gyorsúszásban. Alig maradt le a dobogóról.

Heffler Péter

A játékok tizennegyedik napján veszprémi érdekeltségeink is voltak. A Balaton Úszó Klub versenyzője, Rasovszky Kristóf 8:04.57-es időeredménnyel negyedik lett 800 méteres gyorsúszásban, mindössze huszonnégy század másodperccel maradt le a dobogó harmadik fokáról, amit a német Henning Mühlleitner szerzett meg. A spanyol Marcos Rodríguez Mesa lett a második, míg a számot a francia Nicolas D’Oriano nyerte.

Az uszodában a magyar csapat szerzett még két nyolcadik helyet. A férfiak 200 méteres hátúszásában Szucsik Bence és a 4x100-as vegyes váltó, a Varga Dominik, Leitner Zsófia, Bonecz Boglárka és Reményi Ármin összeállítású kvartett is nyolcadik lett.

Az érmet pénteken az ökölvívók szállították. A 75 kilogrammosok mezőnyében Harcsa Zoltán a nyolcaddöntőben ukrán, a negyeddöntőben lengyel riválist búcsúztatott. A négy között pedig az azeri Hajdula Muszalovval csapott össze, aki 2:1-re nyert a magyar fiú ellen, így Harcsa bronzéremmel zárt.

A férfi strandlabdarúgó-válogatott tagjai hősiesen küzdöttek a már továbbjutott olaszok ellen, de végül 5:4-es vereséget szenvedtek Weisz Tamás szövetségi kapitány tanítványai.

A magyar küldöttség eddig nyolc arany-, négy ezüst- és nyolc bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!