Sport

2015.06.01. 12:31

Veszprémi kéziseket igazoltak a fürediek

Balatonfüred - Két veszprémi kézilabdázó is kétéves szerződést írta alá a Balatonfüredi KSE NB I-es csapatával. Iváncsik Tamásék távoznak.

Horváth Gábor

Ligetvári Patrikot nem kell bemutatni a füredi közönségnek, hiszen a tehetséges átlövő kölcsönben a nemrég véget ért szezonban már a BKSE csapatát erősítette.

A szintén veszprémi, szélsőként bevethető Gyene Norbert a 2014/2015-ös idényben a PLER alakulatában szerepelt kölcsönjátékosként. Ahogyan a Balatonfüredre most visszatérő beállós, Kemény László is. Az érkezési listán ők csatlakoznak tehát a már bejelentett Fazekas Nándor, Rózsavölgyi Gergő kapus pároshoz. Gyene Norbert és Ligetvári Patrik tagjai voltak Csoknyai István veszprémi junior csapatának, amely 2013/2014-es szezonban megnyerte az NB I/B nyugati csoportjának a küzdelmeit.

Kemény László háromszor nyert junior aranyérmet a BKSE játékosaként és tagja volt a bronzérmes felnőtt gárdának is. Mindhárman sokszoros korosztályos válogatottak és Patrik meghívást kapott Talant Dusabajev kapitánytól a felnőtt válogatott keretébe is informált a Balatonfüredi KSE hivatalos internetes oldala.

Mint ismeretes, Székely Márton, Faluvégi Rudolf, Alexei Grigoriev távozik Balatonfüredről, valamint Borbély Ádám, Iváncsik Tamás és Uros Vilovski sem folytatja BKSE-pályafutását. Utóbbi két játékos a román bajnokságba, Nagybányára igazolt.

Iváncsik Tamás a balatonfüredi idény után légiósnak áll. Fotó: Penovác Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!