Sport

2016.02.03. 13:10

Veszprémi focista a legjobb fiatalok között

Hazai körkép - Az utóbbi években gyakran elemzik a futballisták teljesítményét speciális programok segítségével. A statisztika alapján egy veszprémi játékos az ország legjobbjai között van.

Horváth Gábor

Az InStat elnevezésű statisztikai elemzőrendszer adatait a Nemzeti Sport értékelte a 21 éven aluli magyar futballisták kapcsán az NB I 2015/2016-os idényének őszi szezonjában. A legjobb InStat-indexxel a Ferencvárosba és a magyar válogatottba egyaránt berobbanó Nagy Ádám rendelkezik ebben a korosztályban, a második helyen a nemrég Debrecenből Olaszországba szerződött Balogh Norbert neve szerepel. A veszprémi származású Novothny Soma a harmadik, a fiatal csatár a VFC USE nevelése, játszott a bakonyi megyeszékhely felnőtt csapatában, majd az olasz Napolihoz szerződött. Jelenleg kölcsönben a Diósgyőri VTK színeiben szerepel.

Novothny Soma a harmadik helyen áll a statisztika szerint

A legjobb tíz között szerepel az a Novák Csanád, aki szintén megyénkből származik, tapolcai nevelés, s futballozott Pápán is.

A lagjobb 21 év alatti NB I-es magyar focisták sorrendje az InStat mutatók alapján: 1. Nagy Ádám (Ferencváros) 214, 2. Balogh Norbert (Debrecen) 206, 3. Novothny Soma (Diósgyőri VTK) 194, 4. Holender Filip (Honvéd) 189, 5. Bobál Dávid (Honvéd) 183, 6. Novák Csanád (Vasas, 182), 7. Hahn János (Paks, 180), 8. Németh Márió (Haladás, 179), 9. Berecz Zsombor (Vasas, 179), 10. Botka Endre (Honvéd, 177).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!