Sport

2017.03.06. 09:17

VKKFT: Újabb győzelem a veszprémi csapatnak

Veszprém – Végig vezetve, magabiztosan szerezte meg idei harmadik győzelmét a kiesés ellen menekülő Veszprémi KKFT a férfi kézilabda NB I/B-ben a Tatával szemben.

B. Virág Rita

Veszprémi KKFT–Tatai AC

30:27 (16:11)
Veszprém, 150 néző. V.: Bujdosó, Mihály.
Veszprémi KKFT: Andorka – Szmetán 2, Szobol 1, Éles B. 6 (1), Heiczinger 1, Márton 8 (1), Hári. Csere: Szász (kapus), Füleki 1, Kovács Gy., Vasvári G. 3, Vasvári Á. 6, Márkus 2, Bándi. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 8, ill. - perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

A VKKFT ezúttal a Vetési gimnázium tornacsarnokában játszotta hazai mérkőzését, miután a Március 15. úti sportcsarnokban táncfesztivál zajlott.

Felváltva estek a gólok 5:5-ig, aztán a hazaiak egy 3:0-ás sorozattal 8:5-re megléptek. Ekkor még válaszolt a Tata (13. perc: 8:7), de a félidőig hátralévő időben már csak a házigazdák akarata érvényesült. Márton és Vasvári Ádám rendkívül eredményesen kézilabdázott, s míg a Veszprém összesen nyolcszor talált be, addig a Tata csak háromszor, így az első harminc végére 16:11-re állt a meccs.

A szünet után érthetetlen módon megállt a VKKFT támadójátéka, nyolc percig képtelen volt kapuba találni. Szerencsére az ellenfél nem volt túl acélos, csak 16:14-re zárkózott fel. A Vasvári testvérek fújtak riadót, Géza és Ádám zsinórban négyet vágott, így a 42. percben 20:15-re alakult az állás. Éles, Márton és Vasvári továbbra is remek megoldásokkal vétette észre magát, így aztán hatra hízott a különbség (53. perc: 27:21). A hajrában a bakonyi csapat kiengedett, de a győzelmét semmi sem veszélyeztette.

Pásztor István: - Többször nyertük meg ma ezt a mérkőzést és a végén figyelmetlenségekből hibáztunk néhányszor, de így is gond nélkül győztünk, szerintem ma jobbak voltunk. A hajrában hiába zárkózott fel a Tata, a játék képében nem volt benn a fordítás, ezért egyáltalán nem aggódtam, hogy ellenfelünk utolér bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!