Sport

2015.05.06. 09:48

Veszprém új világbajnoka: Kandikó Zoltán, thai-boxos

Kandikó Zoltán, a Veszprémi Thai-Box SE versenyzője amatőr világbajnoki címet szerzett a WAKF világszövetség színeiben.

B. Virág Rita

Zalaegerszegen szervezték meg a WAKF szövetség világbajnokságát, ahol 12 ország, mintegy 250 versenyzője vett részt. Megyénket a Veszprémi Thai Box SE és az Ajkai Thai Box SE sportolói képviselték.

A veszprémiek közül, Kandikó Zoltán a szenioroknál a 40 év felettiek között, -75 kilogrammban indult, ahol a fináléig jutott és ott ellenfele a sportág egyik magyar nagyágyúja, a kilencszeres kick-box, egyszeres thai-box és kung fu világbajnok, kétszeres kick-box Európa-bajnok Barna Gyula várta.

A veszprémi harcos mindent egy lapra feltéve küzdött, a rengeteg ütés és gyors rúgások zápora alaposan meglepte ellenfelét. Zoltán többször fejbe találta riválisát, majd kéz- és lábkombinációkkal okozott neki egyre nagyobb problémákat. A nagyon látványos csatában végül ellenfele padlóra került egy nagy erejű rúgás után, a veszprémi sportoló így megérdemelten szerzett aranyérmet.

Körmendi Ferenc, a sportoló edzője elmondta, tanítványa bebizonyította, hogy nem számít a kor, csakis az a fontos, hogy legyen kitartásunk és bízzunk egymásban. Ezzel a klub már negyedik világbajnokát nevelte ki. Veszprém is büszke lehet új világbajnokára – hangsúlyozta a tréner.

Körmendi Ferenc (balra) és tanítványa, az újdonsült világbajnok Kandikó Zoltán (Fotó: Veszprémi Thai Box SE)

Az Ajkai Thai Box SE indulói sem vallottak szégyent. A nyolc esztendős Józsa Szilárd kick-light kategóriában indult a 30 kilogrammosok között és az előkelő harmadik helyen zárt.

Testvére, Józsa Szabolcs ugyancsak bronzérmet érdemelt ki a 10 évesek között, -35 kilogrammos kategóriában. Elindult egy súlycsoporttal feljebb is, ott viszont Szabolcs volt a legjobb.

Edzőjük Szilágyi Arnold, aki a -62 kilogrammosoknál ért el ragyogó második helyezést. Szólnunk kell még Dobos Gergőről, aki a 79 kilogrammosoknál ugyancsak ezüstérmet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!