Sport

2017.03.02. 20:40

Kikínlódta a győzelmet a Telekom Veszprém

Schaffhausen – Nem várt izgalmakat hozott a Telekom Veszprém vendégjátéka Svájcban. A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a sereghajtó otthonában Ilic hidegvére mentette meg a magyar együttest a leégéstől, így továbbra is versenyben van a magyar bajnok a csoport harmadik helyéért.

B. Virág Rita

Kadetten-Telekom 27:28 (15:16)

Schaffhausen, Kadetten Schaffhausen: Kindle – Richwien 2, Küttel 2, Meister 4, Császár 6, Maros 9, Pendic 4 (1). Csere: Marinovic (kapus), Graubner, Brannberger 1, Markovic, Delhees. Edző: Peter Kukucka. Telekom Veszprém: Alilovic – Gajic 5 (3), Nilsson 3, Nagy 2, Schuch, Terzic, Ugalde 2. Csere: Ilic 5 (2), Chema 4, Blagotinsek 3, Kopljar 1, Iváncsik 1, Ligetvári, Lékai 1, Gulyás 1.

Hétméteresek: 3/1, ill. 6/5.

Kiállítások: 10, illl. 4 perc.

A sereghajtó otthonában Renato Sulic játékára újfent nem számíthatott Javier Sabate, de hiányzott a veszprémi keretből Ancsin Gábor, a sérült Aron Palmarsson, valamint a betegségéből gyógyuló Ivan Sliskovic is.

Fotó: Ary György

Az exveszprémi Császár találatával indult a találkozó, de nem sokat kellett várni Nilsson egyenlítésére. Nagy szerezte meg a Telekom számára a vezetést, azonban a nagy kedvvel kézilabdázó Császár Gábor egyelőre tarthatatlannak bizonyult a vendégek számára (2:2).

A szép számú magyar tábor túlharsogta a svájci közönséget, így a veszprémi csapat otthonosan érezhette magát.

A bakonyi együttes védelme egyelőre nem igazán tudta feltartóztatni a svájci támadásokat, így a házigazda szívósan tapadt a csoport harmadik helyéért küzdő vendégekre (13. perc: 5:6).

Ilic heteseivel és Gajic ziccerével 8:5-re meglépett a fehér mezes Veszprém. Maros szépített és a következő veszprémi hiba után felzárkózhatott volna egyre a Schaffhausen, ám Meister elvétette a helyzetet. Szerencsére Ilic viszont kipókhálózta Marinovic kapuját, így visszaállt a három gólos differencia (17. perc: 6:9).

Svájci időkérést követően Meister hozta közelebb csapatát. A beállót másodszor is könnyedén megjátszotta a hazai együttes, amely hét emberrel támadott, míg a túloldalon Chema duplázott. Császár már ötnél járt, Kopljar viszont az elsőt lőtte (22. perc: 10:13). A két beállós játékra nem talált ellenszert a Telekom, így Sabate edző kénytelen volt időt kérni.

Schuch két perces kiállítása után Maros faragta egyre a Kadetten hátrányát (27. perc: 13:14), a veszprémi kapuba pedig Mikler érkezett Alilovic helyére. Sőt, Császár ki is egyenlített, és ezzel feltámadt a hazai közönség is, ám az „Építők”-et skandáló veszprémieket nem tudták túlkiabálni.

Chema gólja jókor jött (14:15), Küttelt ki is állították róla, Mikler pedig kivédte Császár hétméteresét. Gajic pörgette be a lasztit, majd Maros volt eredményes (15:16).

A második félidőre, friss erőként, Lékai és Iváncsik érkezett. Küttel egyenlített, sőt két elrontott veszprémi támadás után Maros megszerezte a vezetést is. Ráadásul Ilic hetest vétett. Nilsson újra büntetőt harcolt ki, Gajic keze nem remegett meg, ahogy Blagotinseké sem (37. perc: 17:18).

Nilsson mehetett ki két percre, Császárt pedig megbabonázta Mikler, előbbi a második hétméterest is elrontotta.

Mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba, felváltva vezettek a csapatok, egyelőre képtelen volt leszakítani a vérszemet kapó svájciakat a Telekom (42. perc: 19:19).

Megakadt a veszprémiek támadó játéka, Pendic ziccerét követően pedig Javier Sabate magához rendelte övéit (20:19).

Chema lódított egyet a csapatán, azonban Maros gyors játék végén visszaette a vezetést. Gajic hetese kellett, mint egy falat kenyér, azonban a veszprémi védelem továbbra sem állt a helyzet magaslatán. Pendic hetesét követően Blagotinsek egyenlített.

Marinovic magára talált, Nagy próbálkozásait többször védte, Gulyás érkezett a csapatkapitány helyére. Két svájci találat következett, 24:22-es állással fordultak a csapatok az utolsó tíz percre.

Brannberger pihenhetett két percre, Gulyás pedig pazar átlövéssel vétette észre magát (51. perc: 24:23). Mikler minden Császár próbálkozást hárított, Gajic pedig büntetőt érően tört be. A szlovén magabiztosan lőtt a hetes vonalról, 24:24-re állt a meccs.

Végre a védelem is hozzátett a meccshez, Iváncsik pedig kihasználta a ziccert (54. perc: 24:25). Gyorsan fordult a kocka, 5:1-es rohanással 27:25-re meglógott a Telekom. A lehető legjobbkor villant Mikler, és mintha a védekezés is összeállt volna (55. perc).

Az utolsó öt percben Mikler feljavult, Pendic azonban így is bevágta (27:26). Ilic kapufát lőtt, Maros viszont hatalmas átlövéssel egyenlített egy perccel a vége előtt. Ilic nagyon fontos pillanatban lőtt gólt, Császár időntúli szabaddobása éppen elkerülte a kaput, így a Veszprém kikínlódta a győzelmet.

Mikler Roland: - Nagyon nehéz mérkőzés volt, nem játszottunk jól sem elöl, sem hátul, nagyon nyomott minket a Schaffhausen. A második félidő hajrájában volt egy szerencsés időszak, amikor kettővel elhúztunk, ez döntött a végén. Véletlenül sem gondoltam, hogy könnyen fogunk nyerni, hazai pályán sosem könnyű a Schaffhausen ellen játszani. A svájciak szépen olvasták a játékunkat és nagyon megnehezítették a dolgunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!