Sport

2016.05.01. 13:37

Veszprém-Szkopje visszatekintő - Elesett a játékvezető, de miért?

Veszprém - Nem mindennapi izgalmakat hozott az MVM Veszprém-Vardar férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágója, amely az indulatoktól, feszültségtől sem volt mentes.

B. Virág Rita

Óriási volt a tét, hiszen a négy közé jutásért játszottak a csapatok. Épp ezért muszáj megjegyeznünk, hogy a Szkopje elemi erővel, olykor durvasággal próbálta ledolgozni a három gólos hátrányát, amihez a játékvezetők is asszisztáltak. A két sípmester egyszerűen kevés volt ehhez a szinthez, nem tudtak felnőni a feladathoz és nagyon sokat tévedtek. Igaz, hogy már a mérkőzés elején próbálták megfogni a meccset, igyekeztek a játékosokat visszatartani a durvaságtól, azonban ez egyáltalán nem sikerült nekik.

Többször is csak a játékosok higgadtságán múlt, hogy nem lett balhé, a sporik ugyanis képtelenek voltak rendet tartani. Ez a hozzáállás sem a nézőknek, szurkolóknak, sem a kirendelt EHF ellenőrnek nem tetszett. Úgy tudjuk, a meccs után azonnal raportra rendelték a két játékvezetőt, ami egyáltalán nem jellemző a Bajnokok Ligája mérkőzéseken.

Több olvasónk is jelezte, felháborodásának adva hangot, hogy azt a nézőt pedig, aki a végjátékban benyúlt és lerántotta az egyik játékvezetőt, azt azonnal ki kell tiltani az arénából. A hajrában ugyanis valaki, ez a videófelvételeken is jól látszik, egyszerűen benyúlt és megrántotta az egyik lettet. Ezt követően, amikor a kamera az illetőre közelített, a férfi megfutamodott, pár sorral feljebb lépett és jól láthatóan elbújt az egyik zászló mögött. Az EHF TV felvételén 1:38:50-től érdemes nézni az ominózus benyúlást.

Az egyik olvasónk szerint megengedhetetlen ez a viselkedés, amivel a néző méltatlan helyzetbe hozta a klubot és a szurkolókat is, hiszen Európában köztudott, hogy az MVM Veszprém milyen csodás publikum előtt játszhat, és ezzel csak ártott az egyesület jó hírnevének.

Egyesek sajnos teljesen kifordultak önmagukból, és ahelyett, hogy a csapatot és a továbbjutást ünnepelték volna, inkább azzal foglalkoztak, miként tudnak konfliktusba keveredni a macedón alakulat játékosaival.

A Vardar stábját a kijáratnál néhányan leköpték, egyesek közelebb is merészkedtek. Az egyik szemtanú lapunknak elmondta, a rendőrök többször felszólították a jelenlévőket, hogy ne köpködjenek, ne szidalmazzák a Szkopje játékosait, valaki pedig megpróbált lökdösődni is, azonban ezt a próbálkozást csírájában elfojtották.

A továbbjutásnak mindenképp örülnünk kell, főleg, hogy többen, kisebb-nagyobb sérülés miatt nem, vagy alig szerepeltek a veszprémiek közül, viszont a lelátón ülők közül néhánynak újra kell értelmezni a szurkoló, drukker fogalmat. A balhé ugyanis nem a sport része, és ezzel a viselkedéssel egyesek csak ártanak a Veszprémnek. A klubnak, amely véghezvitte azt a bravúrt, hogy sorozatban harmadszor is bejutott a Final Fourba!

Az ügy további fejleményeiről itt olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!