Sport

2016.12.06. 18:52

Veszprém-Szkopje: Brutális derbi volt

Veszprém - Óriási füttyszóval ért véget a Telekom Veszprém-Vardar Szkopje rangadó a kézilabda SEHA Ligában.

Horváth Gábor

Telekom-Vardar 28:28 (12:12)

Veszprém Aréna, 4800 néző. V.: M. Gubica, B. Milosevic (horvátok). Telekom Veszprém: BORBÉLY – Chema 1, Sulic 3, NAGY 2, Nilsson 1, ILIC 6, IVÁNCSIK 5. Csere: Kopljar, Marguc 3, Gajic 3 (3), LÉKAI 4, Schuch, Terzic. Edző: Javier Sabate. Vardar Skopje: ANGELOV – Cupic 2 (1), Maqueda 2, Karacic 3 (3), MORAES 3, Dereven 1, DIBIROV 5 (1). Csere: Milic (kapus), Marsenic, CINDRIC 6, Shishkarek, Nedanovski, Dusebajev 1, BOROZAN 5. Edző: Raul Gonzales.

Kiállítások: 6, ill 2 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 6/5.

 

A veszített pontok tekintetében a SEHA Liga mezőnyének két legjobb csapata csapott össze Mikulás napján a Veszprém Arénában. A veretlen vendégek az élről, az egy vereséggel álló bakonyiak a harmadik helyről várták az összecsapást. A két csapat szeptemberi összecsapását a macedónok hazai pályán behúzták. Érdekesség, hogy a veszprémi kapuban Borbély Ádám kezdett, Mirko Alilovic hiányzott (egy vérrög keletkezett a lábában), Mikler Roland a padon ült.

Az első akciók nem hoztak gólt, majd Karacic hetesből volt eredményes. Dibirov növelte a vendégek előnyét, Angelov szép védését követően. A 7. percben már 0:4 állt az eredményjelzőn, Sabate ki is kérte első idejét. Meg is született az első veszprémi gól, Gajic a büntetővonalról talált a hálóba.

Az első hazai akciógól viszont csak nem akart jönni. Erre végül csaknem 10 percet kellett várni, Marguc alakította 2:6-ra az eredményt. Ébresztő! - harsogta a B-közép. Ez is hathatott, három hazai gól született zsinórban, 15. perc: 5:7.

Fokozatosan csökkentette hátrányát a Telekom, amely egyre hatékonyabban bontotta meg a szkopjei falat, igaz, Angelov továbbra is remek formában védett. A Vardar kapusának is köszönhetően mínusz egy után ismét három találat volt a különbség, 7:10.

A folytatásban újra a bakonyiak percei következtek, szigorú védekezés után Iváncsik emberhátrányban talált be, ismét közel került az egyenlítéshez a hazai alakulat, 21. perc: 9:10. A 25. percben Lékai villant ismét és ezzel egalizált, 11:11. Időt kért a Vardar. Az első félidő hajrája taktikus játékot és egy-egy gólt hozott, döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

Erősen kezdte a második játékrészt a Veszprém, Marguc kínai figurából mattolta Angelov kapust. Remekül védekeztek a hazaiak, és már kettővel vezettek, most a macedónok futottak az eredmény után. Sikeresen, kétszer is egalizáltak, s csak Borbély óriási, önfeláldozó vetődésén múlt, hogy nem vették át újra a vezetést, 15:15.

Borbély bravúrjai után Sulic szerezte meg a vezetést megint a bakonyiaknak, 40. perc: 17:16. Hibázott a Vardar és ezt könyörtelenül kihasználták a hazaiak, akik már hárommal vezettek, 20:17. A 45. percben Sulic kapott piros lapot, miután keze a betörő Karacic arcával találkozott, a vendégek játékosát ápolni kellett, de tudta folytatni. Ez nem zavarta meg a Veszprémet, amely tartotta előnyét, 50. perc: 24:21.

A macedónok azonban szívósan tapadtak, igazi test-test elleni küzdelem alakult ki, Moraes és Schuch fejelt össze csúnyán. A hazaiakat Ilic, a vendégeket Dibirov góljai vitték ekkor előre, 54. perc: 26:25.

A folytatásban Dibirov hetese kimaradt, míg Ilic már a hatodik találatát vágta a hálóba, három perccel a vége előtt hárommal vezettek a hazaiak, 28:25. Borozan szépített, majd Cindric talált be egy hiba után, gyorsan nyílt lett a meccs. Negyvenöt másodperccel a vége előtt a Vardar esélyt kapott az egyenlítésre, és élt is vele, Karacic időn túli hetesből talált be.

Óriási füttyszóval ért véget a derbi, amely óriási csatát hozott, mindkét csapat becsülettel küzdött. A közönség nem panaszkodhatott, kemény, színvonalas, izgalmas kézilabdát láthatott, a játékvezetők tevékenységével viszont finoman szólva sem volt elégedett.

Javier Sabate: - Európa egyik legjobb csapata ellen játszottunk, gratulálok a Vardarnak, óriási meccs volt. Az első félidőben rosszul kezdtünk, Angelov remekelt, nehéz volt innen felállni. Örülök, hogy sikerült fordítanunk, a második játékrészben nagyon jól játszottunk. Külön kiemelném Borbély jó teljesítményét. A végén hibáztunk és szerencsénk sem volt. Köszönjük a közönségnek, fantasztikus volt a hangulat.

Raul Gonzales: - Gratulálok a Veszprémnek, remek meccset játszottunk. Nagyon jól kezdtünk, koncentráltan kézilabdáztunk. Örülünk az első helynek a SEHA Ligában.

Iváncsik Gergő: - Gratulálok mindkét csapatnak, nagyon jó meccset láthatott a közönség. Mindkét fél mindent beleadott, küzdött a végsőkig. A vége sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A pozitív dolgokból kell tovább építkeznünk.

Sterbik Árpád: - Két vesztes meccs után jöttünk Veszprémbe, nagyon örülök, hogy a csapatunknak volt ereje. Nem könnyű ilyen eredményt elérni ebben a csarnokban. Úgy gondolom, reális a döntetlen. Az első félidőben jobbak voltunk, a másodikban pedig a hazaiak teljesítettek jobban. A végén kiharcoltuk a döntetlent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!