Sport

2017.05.29. 15:45

Éjszaka sem tévedtek el - Kilenc érmet gyűjtöttek a Veszprém megyei tájfutók

Összesen kilencszer állhattak dobogóra a Veszprém megyét képviselő tájfutók a közelmúltban megrendezett Thermenland Open 2017 nemzetközi tájfutó versenyen, és az azt követő éjszakai megmérettetésen.

Bényi Kálmán

A Thermenland Open egy olyan tájékozódási futóverseny, amelyet felváltva Ausztriában, Horvátországban és Magyarországon rendeznek meg egy határokon átívelő együttműködés keretében. Az idei verseny 2010, 2011 és 2014 után ismét Zala megyei helyszíneken került lebonyolításra magyar és külföldi tájfutók részvételével. Az első futamra Zalakaroson, a stadion környékén, városi körülmények között, míg a második napi etapra Nagykanizsán, a Csónakázó-tó körüli erdőkben került sor. A programokat két speciális versenyszám, egy Trail-O és egy Temp-O futam, valamint egy éjszakai verseny is gazdagította. A többféle megmérettetésben elfáradt futók a nevezés mellé kapott belépővel a zalakarosi fürdő szolgáltatásait élvezve regenerálódhattak a nyárias melegben. A Veszprém megyei tájfutók közül öten értek el dobogós helyezést összesített időeredményük alapján, az éjszakai futamon pedig újabb négy érem született. Péntek Márton és Horváth Tivadar is duplázott, előbbi mindkét versenyszámban ezüstérmet, míg utóbbi két aranyérmet szerzett kategóriájában.

A Thermenland Open eredményei: F18B: 2. Péntek Márton (BSC), M60B:
1. Horváth Tivadar (HER), W50B: 1. dr. Nagy Zsuzsanna (HER), 3. Tóth Károlyné (VTC), W60B: 2. Gombkötő Zsuzsanna (VTC). Éjszakai futam eredményei: F18B: 2. Péntek Márton (BSC), M60B: 1. Horváth Tivadar, 2. Korbély Tibor, 3. Andrási Lajos (mindhárman HER).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!