Sport

2017.04.26. 17:35

A veszprémi kosarasok kihasználnák a hazai pálya lehetőségeit

VESZPRÉM A Hoya-Pannon Egyetem tovább akar menni a megkezdett úton, meg sem állnának az élmezőnyig.

Piltman-Horváth Barbara

A veszprémi kosárlabda- csapat tizenkilenc győzelemmel és mindössze három vereséggel nyerte a magyar másodosztályú kosárlabda-bajnokság alapszakaszát. A nagy rivális Oroszlány ott lihegett a nyakukban, egy ponttal maradtak csak le az alapszakasz- győztes alakulattól.

A rájátszás négy legjobbja közé a nyugati csoportból és keletről az alapszakasz első és második helyezettje került be. Az egyik párharc a Deb-receni EAC-Oroszlányi SE Lions lesz, ám a veszprémieket jobban érdekelheti a Miskolc ellen vívandó, két győzelemig tartó párharc. A Hoya kihasználná a hazai pálya előnyét az első felvonásban, és számít a szurkolók segítségére is a győzelem behúzásában.

Kámán Tamás (fehérben) és csapata mindent megtesz a győzelemért Fotó: Penovác Károly

Mindkét csapatnak imponáló az eddig elért eredményei, ez alapján biztosra vehető a kemény ütközet, egyik csapat sem bízhatja el magát az eddig mutatott jó játék ellenére sem. - Óriási küzdelemre számítok, a riválisunk várhatóan nagy csatára késztet majd minket, de ezután is tartom: az itthoni mérkőzéseinket meg kell nyernünk - mondta Mérész Csaba vezetőedző. - Ezzel együtt szó sincs arról, hogy mi lennénk a párharc favoritjai. Inkább úgy fogalmaznék, hiszünk magunkban - a játékosaimban benne van az a plusz, ami a hőstetthez kell.

A mester szerint védekezésben és támadásban is ki-emelkedően kell teljesíteniük a győzelem érdekében. - Ha el akarjuk érni a célunkat, összeszedetten kell játszanunk. Egy biztos, nagyon akarjuk a győzelmet, az pedig további erőt ad, hogy a közönségünk előtt léphetünk pályára - vallja. Igyekeztek minél jobban felkészülni a miskolciakból, tudják, minden energiájukat mozgósítani kell. - Ellenfelünk általában rendkívül szervezett kosárlabdával rukkol elő, okosan és taktikusan játszik. Sokkal nehezebb dolgunk lesz velük, mint a hódmezővásárhelyiekkel. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor nem érhet minket különösebb probléma - vetítette előre Mérész. Az edző szerint fontos, hogy negyven percig tartson ki a koncentráció, egységes csapatként mentálisan erősek legyenek, domináljanak a palánkok alatt, minél kevesebb könnyű kosarat kapjanak, és ne egy az egyben akarják megoldani a dolgokat. - Legalább ilyen lényeges, hogy összeálljon a védekezésünk, mert onnantól a támadásaink is eredményesebbek, ha pedig van ritmusunk, a játékunk is dinamikusabb - mondta.

A nehézségeken a közönség átsegítheti őket, így szeretnék, ha minél többen buzdítanák a csapatot. A mérkőzést április 28-án, pénteken 17 órakor rendezik a Vetési Albert Gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!