Sport

2017.03.26. 17:19

Bennmaradó helyen a VLS Veszprém!

Csepel, Veszprém - A bajnokság kezdete óta először áll bennmaradó helyen a VLS Veszprém NB III-as labdarúgó együttese, miután közvetlen riválisát, a csepelt saját otthonában győzte le.

B. Virág Rita

Csepel-VLS Veszprém 1:2 (1:2)

Budapest, 100 néző. Jv.: Kátai G. Csepel FC: Lőrincz - Fisli (Németh G.), Hesz, Szabó Á., Simon, Durso, Haraszkó, Teplán (Horváth Á.), Korozmán, Tóth Cs., Somodi. Edző: Takács Krisztián.

VLS Veszprém: Hársfalvi - Felber, Dobsa, Bene (Nácsa), Gunther, Márkus (Szabó P.), Bognár, Molnár M. (Sárossy), Kókány, Szabó L., Kocsis. Edző: Orbán Tamás.

Gólszerzők: Somodi, ill. Bognár (2).

A bennmaradás szempontjából sorsdöntő meccsen találkozott a Csepel és a VLS.. Egymásnak esett a két csapat, de többnyire mezőnyben folyt a játék. Aztán az 5. percben csak a kapufa mentette meg a góltól a vendégeket, de szerencsére a labda kifelé pattant. Fokozatosan kezdett játékba lendülni a Veszprém is, viszont a kapura ezt követően egyik fél sem volt veszélyes. kapukra. Mígnem a 23. percben szabadrúgáshoz jutott a VLS, Bognár Bence pedig 25 méterről gyönyörűen csavarta a labdát a kapuba, 0:1.

Öt perc múlva megismétlődött a jelenet, szinte majdnem ugyanonnan végezhetett el szabadrúgást Bognár, a jól eltalált lövésére Lőrincz mozdulni sem tudott, 0:2.

Ettől kezdve megváltozott a játék képe, a Csepel próbálta átvenni az irányítást, majd a 41. percben a szépítés is sikerült: egy baloldali beadás átszállt a védők fölött, a laszti jól helyezkedő Somodit találta meg, aki a hosszúnál egyedül fejelhetett kapura, 1:2.

A szünet után a Csepel mindent egy lapra feltéve rohamozott, a veszprémi kapuig viszont csak egyszer jutott el. Korozmán kapáslövése viszont szerencsére elkerülte a veszprémi kaput. A VLS ezzel szemben semmit nem kockáztatott, próbált kontrázni, de semmilyen kockázatot nem vállalt fel - érthetően - a vezetés tudatában. A játékvezető a végén öt percet hosszabbított, de a Veszprém ezt is kibekkelte, így idegenben szerzett nagyon fontos három pontot.

Orbán Tamás: - A bajnokság kezdete óta ez az első hétvége, hogy nem állunk kieső helyen. Ez nem jelenti azt, hogy megnyugodhatunk, mert a bennmaradás kiharcolásához még nagyon sokat kell tennünk. Sok munka és küzdelem vár még ránk, de most nagyon büszke vagyok a srácokra, akik szó szerint kiküzdötték ezt a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!