Sport

2015.06.03. 12:41

V. korcsoportos fiú kézilabda - Veszprém megye megmutatta az erejét

Kiemelkedő Veszprém megyei sikerekkel ért véget az V. korcsoportos fiú kézilabda országos döntő, ahol a füredi Lóczy bajnoki címet szerzett, míg a veszprémi Vetési harmadik lett.

B. Virág Rita

Nyolc együttes kvalifikálta magát a nyíregyházi fináléba, ahol két négyes csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. A körmérkőzések után pedig a kvartettek első két helyezettje az elődöntőben folytatta a csatározásokat.

A veszprémi Vetési gimnázium előbbi békési ellenfelét verte 33:22-re, majd a dabasi Táncsics gimnáziumot verte 37:24-re.

Az utolsó csoport mérkőzésén pedig kikapott a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia legjobbjaitól 28:27-re, de így is bejutott a legjobb négy közé.

A másik ágon a balatonfüredi Lóczy gimnázium hibátlanul vívta meg a csoport meccseket. Először a házigazdákat, a Zrínyi gimnáziumot győzte le 29:20-ra, majd a váci Boronkay gimnázium kapitulált (32:20), és a végén a szegedi Dugonics gimnáziumnak sem termett babér a balatoniak ellen (32:22).

Az elődöntőben a két Veszprém megyei társaság találkozott és izgalmas, kiélezett mérkőzésen végül a Lóczy 25:19-re nyert és bejutott a fináléba, míg a Vetési a bronzért játszhatott.

Utóbbi aztán a szegedi Dugonics ellen 33:26-os sikert könyvelhetett el, és ezzel megszerezte a bronzérmet.

A balatoniak pedig a bogláriakkal csaptak össze és drámai csatában 20:19-es végeredménnyel megszerezték a diákolimpiai címet.

A torna legtechnikásabb játékosa címet a veszprémi Tóth Márton kapta.

A füredi Lóczy gimnázium nyerte az V. korcsoportos diákolimpiát. Fotó: BKSE

A balatonfüredi Lóczy gimnázium csapatának tagjai: Sneider Bence, Horváth Márton, Orbán Barni, Gaál Levente, Horváth Laci, Vékony Bence, Orbán Ákos, Németh Alex, Máthé Dominik, Takács Ádám, Sövegjártó Matyi, Turcsán Dávid, Szöllősi Olivér, Burger Kristóf. Edzők: Kárpáti Krisztián, Kis Ákos, Kovács Gábor.

A veszprémi Vetési csapat tagjai: Merkli Kornél, Kristóf Mátyás, Szita Zoltán, Dainese Nicolas, Hári Levente, Szmetán Péter, Hungler Félix, Éles Benedek, Csontó Zoltán, Papp Krisztián, Tóth Márton, Kisgyörgy Ádám, Bendicsek Ákos, Sótonyi Áron. Edzők: Varga Balázs, Tombor Csaba, Gyimesi Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!