Sport

2016.02.06. 17:06

Veszprém-Maks Strumica: Gólrekord a lézengő macedónok ellen

Veszprém – Megalázó fölényben, rettentő egyoldalú mérkőzést játszott a címvédő MVM Veszprém, amely gólrekordot ért el a Maks Strumica ellen a SEHA-Ligában. Schuch Timuzsin veszprémi színekben századik gólját szerezte, a csapat pedig meg sem állt ötvenig.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-Maks Strumica 50:16 (25:10)
Veszprém, 3000 néző. V.: Herczeg, Südi. MVM Veszprém: Alilovic – Marguc 8 (3), Zeitz 2, Schuch 3, Ilic 1, Palmarsson 2, Iváncsik 2. Csere: Nilsson 11, Tóth A. 4, Sliskovic 4, Lékai 3, Terzic, Ugalde 8, Chema, Szeitl 2 (1). Edző: Javier Sabate. Maks Strumica: Vaso – Nakov, Levov 1, Majic 5, Sokolov 6, Vezenkovski 3 (1), Vasilev. Csere: Kosteski (kapus), Mastev, Tasov 1, Stojanov. Edző: Vancho Trendafilov.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.

A SEHA-Liga címvédője azt a sereghajtót fogadta szombaton, amely még győzelem nélkül áll a délkelet-európai sorozatban. A macedónok mindössze két pontot gyűjtöttek eddig, míg a bakonyiak már a második helyen állnak a Szkopje mögött, de csak azért, mert a jelenlegi listavezetőnél kevesebbet mérkőzést játszottak.

A találkozót, s ilyen még nem volt a SEHA-Ligában, magyar játékvezetői páros, a Herczeg, Südi duó dirigálta.A nézők is érezték, hogy ez a találkozó bizony nem igazán az izgalmakról szól majd, korántsem volt telt ház.Az összecsapás előtt megtudhattuk azt is, ez a meccs az MVM Veszprém 1600. hivatalos mérkőzése, ahol nem került be a keretbe Renato Sulic, Nagy László és Gulyás Péter sem. A fiatal Szeitl Erik, valamint Tóth Attila ismét lehetőséghez jutott, sőt az Európa-bajnokság éremosztóin szereplők, Cristian Ugalde, Mirko Alilovic, és Ivan Sliskovic is visszatértek.

Először mutatták be viszont az új másodedzőt, a négyszeres BL-győztes Josep Espart.

Először és utoljára szerzett vezetést a macedón vendég együttes, majd Marguc duplájával fordult a kocka, sőt Zeitz ziccere után a 3. percben 3:1 állt az eredményjelzőn.

Már az első percekben kiütközött a két fél közti óriási különbség, az MVM védelme rendre megakasztotta a Maks Strumica támadásait, s a 9. percben 9:3-ra alakult az állás.

Ahogy azt Sabate mester ígérte, megragadták a lehetőséget a gyakorlásra és többféle védekezési variációt is láthattunk.

A 20. percben először számolhatott tízet a vendégekre a nézősereg, majd 17:6 után a macedónok időkéréssel próbálták rendezni a sorokat. Reménytelen volt a macedónok helyzete, az MVM Veszprém ugyanis gyorsan, pontosan és kíméletlenül kihasználta a helyzeteit és óriási különbség alakult ki a félidő végére.Nilsson triplájával folytatódott a találkozó a szünet után (28:10). Nem sokat kellett várnunk a húsz gólos differenciára (34. perc: 30:10), de nem volt megállás, robogott tovább a bakonyi gépezet és 32:10-nél a Maks Strumica szakvezetője újra magához rendelte övéit. Sokolov törte meg a kínos gólcsendet, de a következő pillanatban már Margucnak tapsolhattunk, aki a nyolcadik góljánál járt.

A megalázó különbség percről, percre hízott, szép veszprémi góloknak tapsolhattunk, Nilsson például a 41. percben már a tizedik találatát szerezte.

A macedónok semmilyen ellenállást nem mutattak, valószínűleg ennél többre nem is voltak képesek, csak lézengtek a pályán, teljesen szétestek, borzasztó gyengén kézilabdáztak. Ugalde nagy kedvvel futott oda és vissza a pályán, percek alatt hat gólig jutott (48. perc: 43:14).

Schuch szerezte a csapat 44. találatát, s ezzel már harminc volt a két fél között (44:14). Az ifjú Tóth Attila is igyekezett minden lehetőségét megragadni, de Szeitl Erik is feliratkozott a gólszerzők közé. Közben Schuch Timuzsinról is szólnunk kell, aki veszprémi pályafutása során századik találatát érte el.

Schuch Timuzsin századik gólja (Fotó: Melczer Zsolt)

Az utolsó percekben már csak az volt az egyetlen nyitott kérdés, az MVM Veszprém vajon eléri-e az ötven találatot, de senkinek sem kellett csalódottan hazamennie, mert Ugalde egy indítás végén teljesítette a nézők kívánságát (50:16).

Javier Sabate: - Megmutatták a játékosaim, hogy tisztességgel felkészültek, becsülettel végig hajtottak. Elégedett lehetek, hogy a sérülésből visszatérő Christian Zeitz hétről hétre jobb teljesítményt nyújt, nagyon várta már, hogy újra pályán lehessen. Bízom benne, hogy Sliskovic és Lékai kisebb sérülése hétfőig rendbe jön és száz százalékos erőbedobással tudunk hétfőtől készülni.

Christian Zeitz: - Nagyon boldog vagyok, hogy újra pályán lehetek, valóban egyre jobban érzem magam. Úgy gondolom, számunkra ezek a találkozók különösen fontosak, hogy a későbbi, nagy derbikre újra összerázódjunk és formába lendüljünk.

Vancho Trendafilov: - A veszprémi a legjobb csapat a világon, ezt ma megmutatta nekünk. Fiatal csapatunk nem tudott végig megfelelően koncentrálni, az eredmény nem túl hízelgő ránk nézve. Kiváló tapasztalatszerzés volt ez a meccs számunkra, és bízom benne, hogy tanulni tudunk belőle.

Daniel Vasilev: - Megtiszteltetés volt számunkra a Veszprém ellen játszani, nagy kihívás volt nekünk. Tudtuk, hogy nem állunk könnyű meccs előtt, a végeredmény sajnos ilyen lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!