Sport

2017.04.24. 18:56

Egy perc alatt három, egy félidő alatt hét gólt kaptak a veszprémiek

Őrült első félidőt követően nem volt esélye az 1. FC Veszprémnek hétfőn hazai pályán a futsal NB I felsőházi rájátszásában.

Horváth Gábor

1. FCV-Dunaferr 4:9 (3:7)

Veszprém, 400 néző. V.: Szilágyi, Gál, Takács. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer - Tatai, Gulyás, Boromisza G., Bognár. Csere: Sárdi, Hoffer, Petróczi, Tar, Püspök, Boromisza D., Finta. Edző: Madarász János. Dunaferr: Reveland - Horváth, Klacsák, Varga, Hosszú. Csere: Varsányi, Németh, Schrancz, Fridrich, Fekete, Gorjánácz, Csányi, Józsa. Edző: Fehér Zsolt.

Igazi rangadóval kezdett az egy hónapos bajnoki szünet után a Veszprém, amely egyik legnagyobb riválisát, a szintén a dobogóra pályázó Dunaújvárost fogadta.

Óvatosan kezdtek a csapatok, kóstolgatták egymást a felek. Kissé váratlanul villant a Dunaferr.

A 4. percben Horváth passzát Fekete váltotta gólra, 0:1.

Nem sokkal később ziccert rontottak a vendégek, Madarász edző időt kért.

Továbbra is a dunaújvárosiak irányítottak, Schmidmajernek kellett védenie, majd egy újabb nagy lehetőség maradt ki.

A 9. percben Józsa okosan emelte át a labdát Schmidmajer fölött egy kapu előtti kavarodásnál, 0:2.

Továbbra sem találta a ritmust az 1. FCV.

A 11. percben Németh szögletét Horváth csavarta a sarokba, 0:3.

Rögtön jött a válasz, Boromisza D. passzolt egy lecsorgó labdát Reveland kapujába, 1:3.

Úgy tűnt, kicsit magára talált a Veszprém, de...

Igazi hideg zuhany következett.

A 14. percben Fekete triplázott, először Klacsák passzát váltotta gólra, majd egy kipattanót pofozott a hálóba, végül ügyesen gurított a kapufa mellé, a sarokba. Máris 1:6 állt az eredményjelzőn.

Madarász-mester lehozta kapusát, de jött egy baki, amit a Dunaferr kihasznált, Horváth nem hibázott üres kapura, 16. perc 1:7.

A 18. percben Tatai küzdötte be magát a védők közé és szépített, 2:7.

A 20. percben két, a hazaiaknak kedvező dolog is történt, Horváthot ütésért kiállították, majd Klacsák öngól vétett, 3:7

Őrült első félidő után vonultak pihenőre a felek.

A második játékrészt 5 a 4 elleni játékkal kezdte az 1. FCV, de végül nem kidolgozott helyzet hozott újabb gólt.

A 23. percben Sárdi indított szépen, Boromisza D. remek átvétel után átpasszírozta Revelandon a játékszert, 4:7.

Felpörögtek a bakonyiak, míg az Újváros játéka kissé leült, ám egy gól kihozta a hullámvölgyből a vendégeket. A 27. percben a volt veszprémi Németh nagy gólt ragasztott távolról a jobb felsőbe. Püspök állt a kapuban, de nem biztos, hogy Sárdi fogta volna a löketet, 4:8. A folytatás már nem hozott gyilkos iramot. A végén Tatai találta el a kapufát. A 40. percben egy gyors kontra végén Varga állította be a végeredményt, 4:9.

Madarász János: - Nehéz pozitívumot mondani. Nekünk most ennyi volt a meccsben, ellenfelünk sokkal jobban játszott. Nem törtünk meg, végig harcoltunk.

Fehér Zsolt: - Egy másodpercig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Igaz, a kiállítás kicsit megzavart minket. Szenzációs napot fogtunk ki. Nem sok csapat lő hét gólt Veszprémben egy félidő alatt. Gratulálok a fiúknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!