Sport

2017.06.23. 19:10

Fantasztikus szezon után a Veszprém FC USE - Hátrébb lép a szakmai igazgató

VESZPRÉM Eddigi legeredményesebb szezonját zárta a Veszprém FC USE, amelynek történetében idén véget ér egy időszak. A szakmai igazgató egészségügyi okokból lemondott.

Horváth Gábor

A 2016/2017-es szezonban összesen hét nagypályás bajnokságban volt érdekelt a megyeszékhely labdarúgó-utánpótlása, a mérleg pedig négy arany és három ezüst. A Veszprém FC USE eddig sem panaszkodhatott az eredményekre, de az idei az eddigi legjobb szezon. Egy csapat ráadásul még versenyben van, az U-17-as alakulat a II. osztályú feljutásért játszik a Dunaújvárossal. A párharc második mérkőzése szombaton 17 órakor kezdődik Veszprémben. A feljebb lépés feltenné a koronát a fényes idényre, ugyanakkor némi átrendeződést is eredményezhet, hiszen az U-17 sikere további két korosztály, az U-16 és az U-19 II. osztályú szereplését is jelentené.

- Egészségügyi okokból lemondtam eddigi tisztségemről - árulta el lapunknak Rugovics Vendel, aki hozzátette: a következő szezontól csak az U-15-ös korosztályig foglalkozik a veszprémi utánpótlás szakmai irányításával. Az idősebbek képzésének összefogásával a jövőben új embert bíznak majd meg. - Több mint hatszáz gyerekkel és közel húsz edzővel működünk, én pedig már nagyon megterhelőnek éreztem a megye legnagyobb egyesületének vezetését. Bevallom, egészségem is megrendült az utóbbi időben, úgy éreztem, egyet hátra kellett lépnem, de tudom, megvan bennem az erő, hogy szeretett klubom érdekében idővel újra kettőt is előrelépjek, ha szükséges. Egyébként a változtatás a teljes gyereklétszám tíz százalékát sem érinti, nekem pedig egy kis "levegőt" biztosít a még precízebb munkához a kisebbek-kel - fogalmazott Rugovics Vendel.

A szakember hangsúlyozta, az utóbbi időben több téren is sikeresnek bizonyultak. Büszkék rá, hogy a veszprémi nevelésű Tóth Bence bemutatkozott a felnőtt nemzeti csapatban. Krebsz Máté személyében új utánpótlás-válogatottat avatott az egyesület, amely több tehetséges fiatallal segítette a város felnőtt- futballját. A VFC USE kiemelt képzési központ státuszt nyert el női labdarúgásban, mindössze egyéves munkának köszönhetően.

Az utánpótlás-egyesület hagyományos, díjkiosztóval egybekötött évzáróját idén a kislődi kalandparkban tartották Fotó: Pesthy Márton

A klubnál folyamatosan szeretnék bővíteni a hölgyek focikép-zését. Érdekesség, hogy az U-15-ös lánycsapat máris országos bajnoki címet szerzett csoportjában. Rugovics Vendel kiemelte Weinhoffer Csaba edzőt, aki hatalmas munkát tett a női foci fejlesztésébe. A szakmai vezető kérésünkre az összes korosztály idényét értékelte. U-14 (megyei bajnokság, keleti csoport, 2. hely): - Óriási bravúrt vittek véghez, hiszen két évvel fiatalabbak voltak a mezőny többi tagjánál. Gratulálok Nagy László edző elhivatott munkájának.

U-14 (megyei bajnokság, nyugati csoport, 1. hely): - Kozma Csaba tanítványai szenzációs játékot mutattak.

U-14 (országos bajnokság, II. osztály, 2. hely): - Palotai Nándor együttese rendkívül jó támadójátékot mutatott. Még úgy is, hogy a csapatkapitány a Videotonba távozott. Az edző remekül érzett rá pótlására, a kalapból előhúzott Szűcs Levente négy társával (Rédling Kevin, Kötél Tamás, Mészáros Benedek, Kertész Bendegúz) együtt bekerült az öt megye válogatottjába. Kertész 130 góllal zárta a szezont.

U-15 (országos bajnokság, II. osztály, 2. hely): - Donát Máté fiatal kora ellenére remekül összefogta a társaságot, amely két játékost is adott az U-17-es csapatba.

U-17 (országos bajnokság, III. osztály, 1. hely): - Az év kiemelt bajnokcsapata, amelynek van esélye a feljutásra. Tóth Gábor nagy hozzáértéssel és szeretettel állt a játékosaihoz, akik olykor szemet gyönyörködtető futballt nyújtottak. Molnár Balázs 61 találattal lett gólkirály.

U-16 (megyei bajnokság, 1. hely): - Itt, szintén Tóth Gábor irányításával, elsősorban azok szerepeltek, akik az országos bajnokságban kevesebbet játszottak. Pontveszteség nélkül nyertek, Molnár Balázs ebben a kiírásban 91 gólt szerzett.

U-19 (országos bajnokság, III. osztály, 2. hely): - Remek ősz után több játékos is a felnőttcsapathoz került, ezután nem játszattuk vissza őket. Ez egy kis visszaesést jelentett tavasszal, de az ezüstérem is nagyon fényes, köszönöm Endrész Pál munkáját.

A bajnokságok közben persze a kicsikkel is folyt a munka. A sok gyakorlás mellett a legfiatalabbak Bozsik-tornákon, régiós viadalokon és külföldi túrákon is részt vettek. Rugovics Vendel kiemelte azokat a kollégákat (Varga Tünde, Varga Tamás, Burcsik Péter, Burcsik Martin, Kelemen Miklós, Lóczi Róbert, Fischer Norbert, Farkas László, Gunther Zsolt), akik határtalan lelkesedéssel foglalkoznak a gyermekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!