Sport

2016.08.20. 19:27

Vereség a szlovákoktól

Az osztrákok legyőzése után a szlovák együttestől kikapott a magyar női röplabda-válogattott a 37. Savaria Kupa nemzetközi tornán.

Horváth Erika

Magyarország-Szlovákia 0:3 (20-25, 7-25, 23-25)

Szombathely, 100 néző, nemzetközi női röplabda-mérkőzés, vezette: Éva, Szabó P.

Magyarország: Kötél Zs., Horváth D., Pintér, Villám, Liliom, Dobi. Csere: Dékány (liberó), Bleicher, Takács, Nagy E. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

Szlovákia: Drobnáková. Pencová, Koseková, Salanciová, Hroceková, Kubová. Csere: Valachová (liberó), Palgutová, Crkonová. Szövetségi kapitány: Marek Rojko.

A franciák legyőzésével a torna első számú esélyesévé előlépő – amúgy idén Eutópa-liga-döntős - szlovákok ellen a péntekihez képest új felállást próbált ki Jan De Brandt. Az  előző napon ütőként kezdő Dékány Bernadett ezúttal a liberó szerepkörben tüsténkedett – persze megközelítőleg sem úgy, ahogyan a túloldalon az erre specializálódott és  posztján profi Valachová. A magassági fölényben lévő, összeszokott  szlovákok rögvest magukhoz ragadták a kezdeményezést, és már nyolc ponttal is vezettek (15-7), amikor a nyitásokat sem éppen pontosan fogadó magyarok az első jó sáncukat elkönyvelhették.  Dobi Edinának néhányszor sikerült blokkolni a szlovák ütőket, és jó támadásokkal fel is zárkóztunk  két pontnyira (17-19). De ezután már nem hagytak teret a vendégek (20-25).

Katasztrofálisan kezdte a második játszmát a magyar együttes, 1-11-nél Jan de Brandt már a második idejét is kikérte. Aztán játéklehetőséget kapott – ezúttal ütő poszton – a szombathelyi Takács Doroti is. Magyar oldalon Horváth Dóra tudta egy-egy pont erejéig észrevétetni magát, de összességében szervezett, jól előkészített támadásaikkal a szlovákok robogtak az újabb szettgyőzelem felé (7-25).

A szlovákok meglepetésére nem  feltartott kézzel lépett pályára a magyar csapat a folytatásban. 4-0 után szerezték első pontjukat Hrocekováék, aztán 6-6-nál  beérték a mieinket.  Ezt követően  megint sikerült egy kicsit ellépni, de 12-12 után - a szettben először – átvették a vezetést a szlovákok.  Lerázni azonban nem tudták a Horváth Dóra vezérelte magyarokat, akik 21-19-es vezetéssel értek a végjátékba. Itt viszont már érvényesíteni tudták nagyobb rutinjukat és tudásukat a vendégek (23-25).

Jan De Brandt: - Az első és a harmadik  szettel elégedett vagyok. A másodikban nagyon jól nyitottak a szlovákok, nekünk viszont rengeteg problémánk volt. Sajnálom a harmadik játszmát, de el kell ismerni, hogy Szlovákia a torna legjobb csapata.

A másik szombati mérkőzésen: Franciaország-Ausztria 3:0 (17, 16, 17).

A torna állása a befejező játéknap előtt: 1. Szlovákia 6 pont, 2. Franciaország (3-3)   3, Magyarország 3  (3-4), 4. Ausztria 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!