Sport

2016.07.26. 13:50

Végy egy jó kapust! - mondták a polányiak, a Tihany öt játékost igazolt

Magyarpolány, Tihany - A megye I mindkét újonca nagy energiával készül az új szezonra. Erősítettek, építettek, fejlesztettek és szeretnének bennmaradni.

Horváth Gábor

A labdarúgó megyei második vonal idén két feljutót is „kitermelt”: a bajnoki címet megszerző Tihanyi FC mellett a második helyezett Magyarpolány SE egyaránt vállalta a magasabb osztályú szereplést.

Ez persze jelentős részt annak köszönhető, hogy mindkét egyesületnél hosszabb ideje tudatos, előre mutató munkát végeznek, folyamatosan fejlődnek. Nemcsak szakmailag, hanem az infrastruktúra területén is.

Horváth Béla, a tihanyi klub elnöke kérdésünkre elmondta: hamarosan átadják az új labdarúgópályát, a játéktér komplex felújításon ment keresztül (rá is fért), augusztus első felében várhatóan már birtokba is vehetik a futballisták.

Tihanyban korábban már épült egy kisméretű műfüves pálya és tervben van az öltöző korszerűsítése is. Horváth Bélától megtudtuk: az idén 90 éves az egyesület, amely éppen 25 esztendővel ezelőtt vívta ki először a megye I-es szereplés jogát a körzeti osztályból feljutva. Később a félszigeti labdarúgás meg sem állt az NB III-ig. A csapat szeretne a jubileumokhoz méltóan szerepelni.

A Tihany (fehér mez) és a Magyarpolány az előző idényben nagy csatát vívott egymással, most hasonló küzdelmek várnak rájuk (Fotó: Penovác Károly)

A Tihanyi FC egyben tartotta a bajnokcsapatot, egyedül Kovács Olivér távozott, aki abbahagyta a játékot.

- Öt játékossal erősítettünk. Pass Balázs Várpalotáról, Újvári Gábor Balatonalmádiból, Gál Krisztián pedig Balatonfűzfőről csatlakozott hozzánk, Varga Győző Svájból érkezett, korábban Balatonfüreden szerepelt - tudtuk meg Lukács István edzőtől, aki hozzátette: két futballistával vannak még tárgyalásban.

- Július 11-én kezdtük a nyári felkészülést, hetente öt gyakorlást tartunk, három edzést és két felkészülési találkozót. A vezetőség a biztos bennmaradást tűzte ki célul. Én úgy fogalmaznék, szeretnénk üde színfoltja lenni a mezőnynek, s igazi támadófocival előrukkolni. Úgy gondolom, a keret erőssége alapján a legjobb nyolc között van a csapatunk - mondta Lukács István.

A magyarpolányiak - akik az előző szezonban nagy csatában voltak a bajnoki címért a Tihannyal - szintén optimistán, jelentős erőfeszítéssel és komoly kedvvel készülődnek a megye I-es pontvadászatra.

Polt János technikai vezetőtől megtudtuk: az utóbbi években sok munkát fektettek pályájuk rendben tartására, gondozására, ennek megfelelően a játéktér állapota kitűnő. Az öltöző pedig épül, várhatóan október végén átadják a felújított, korszerű épületet.

A Magyarpolány SE továbbra is Piri Ottó játékos-edző irányításával készül, a társaság hetente háromszor edz, mindenki igyekszik a lehető legtöbb gyakorláson részt venni.

Az újonc szerződést kötött a megye I-ből kiesett Herendi Porcelán SK kapusával, Kocsár Lászlóval, a polányiak úgy fogalmaznak, a rutinos hálóőr leigazolásával óriási nyertek. Ami a további erősítéseket illeti, a Kolontár együttesétől egy rutinos, a Perutz FC Pápától pedig egy fiatal labdarúgó érkezhet. A Polányban sok a fiatal, fejlődőképes focista, az utánpótlásban pedig az Ajka-Padragkút is segíti az egyesületet.

A csapat nemrég Ausztriában játszott edzőmeccset és nyert 3:0 arányban a magyar futballistákat is alkalmazó FC Siget ellen.

 

Nem csak a fociban érdekeltek

A tihanyiak indítják be megyénk második futsalcsapatát. Az egyesület együttműködési szerződést kötött a sportág élvonalában szereplő 1. FC Veszprémmel és az NB II-es pontvadászatra nevez. A tihanyiak utánpótlásképző programjukba is beépítik a futsalt. A tihanyi együttes szakvezetője az 1. FCV korábbi vezető-, jelenleg másodedzője, Németh Gábor lesz, az alakulat az alsóörsi sportcsarnokban játssza majd mérkőzéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!