Sport

2015.08.28. 09:05

Végre újra tétmeccs! - A Szegeddel csatázik szombaton a veszprémi csapat

Győr, Veszprém - A szezon első meccsén a szezon első trófeáját gyűjtheti a veszprémi kézilabdacsapat, amely szombaton Győrben csap össze az ősi riválissal a Szuperkupáért.

Horváth Gábor

Az idén is magyar bajnok és kupagyőztes Veszprém az ezüstérmes Szegeddel mérkőzik meg a Szuperkupáért, amelyet második alkalommal írtak ki (korábban, évekkel ezelőtt már volt egy hasonló megmérettetés, azt is a bakonyiak nyerték).

Carlos Ortega alakulata tavaly augusztusban a Veszprém Arénában simán begyűjtötte a trófeát, ebben a versengésben is megelőzve a nagy riválist.

Egy évvel ezelőtt a veszprémiek kilenc góllal győzték le a nagy rivális Szegedet a Szuperkupáért rendezett összecsapáson. Fotó: Penovác Károly

A szegediek persze nyilvánvalóan nem akarnak örök másodikak lenni, s rossz sorozatuk megtörésére a Szuperkupa jó alkalomnak tűnik, főleg úgy, hogy ezúttal semlegesen pályán rendezik azt.

- Természetesen a hosszú felkészülés után nagy a várakozás, végre tétmeccs jön. Úgy gondolom, ilyenkor még minden együttes keresi a játékát, az biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz - válaszolt lapunk érdeklődésére Gulyás Péter. A veszprémiek saját nevelésű szélsője megjegyezte: sikerült remek eredményeket elérniük a nyári felkészülési időszakban, azonban, ha ebből indulnak ki, könnyedén megfázhatnak.

- Mondanom sem kell, a tétmérkőzés teljesen más, mint a felkészülési. A Szeged ellen ráadásul minden alkalommal különleges pályára lépni, izgalmas összecsapást várok. Az külön próba, hogy ezúttal semleges csarnokban küzdünk meg egymással fogalmazott a játékos, aki hozzátette: a csapat formájáról korai lenne nyilatkozni. Az előjelek biztatóak, de a szezonban kell majd igazán jól teljesíteni.

A Veszprém Szeged találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a győri Audi Arénában.

A mérkőzés előtt rendezik a női Szuperkupa-ütközetet, 14 órától a Győr Audi ETO KC és a Ferencváros csap össze egymással.

- Minden Szeged elleni meccset nagyon várunk, így a most hétvégi Szuperkupa döntő kapcsán sincs ez másként. Nagyon tiszteljük az ellenfelüket, de természetesen győzni szeretnénk, hogy egy újabb, magyar színtéren szerzett trófeával kezdhessük meg az új idényt. Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Szeged keményen készül, hogy bizonyíthasson - nyilatkozta a bakonyi klub hivatalos honlapjának Carlos Ortega edző, aki hozzátette: van még javítanivalójuk a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!