Sport

2016.09.15. 18:45

Végre újra otthon! A VLS visszatérhet saját pályájára

Veszprém - Egy kudarcként megélt idegenbeli döntetlen (Sárvár- VLS 0:0) után a felújított Wartha Vince úti stadion zöld gyepén gyűjtené be első harmadosztályú győzelmét a megyeszékhely focicsapata. A Csepel elleni mérkőzésen, szombaton 16.00 órakor indul útjára a játékszer.

Bényi Kálmán

Az előző hétvégén igazi bennmaradási rangadót játszottak a veszprémi labdarúgók idegenben a Sárvár vendégeként.

A mérkőzésen egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon, és így a derbi végén egy igazságosnak mondható döntetlennel kellett beérniük a feleknek.

- A tabellán elfoglalt pozíciók alapján mindkét alakulatnak létkérdés volt a találkozó. Mindezek tudatában az első félidőben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, domináltunk, de sajnos a kialakított helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. A második játékrészben aztán belementünk egy adok-kapokba, amiből rosszul is kijöhettünk volna, amennyiben a játékvezető megad egy véleményes büntetőt a hazaiaknak. Szerencsére a síp néma maradt. Összességében nagyon bosszús vagyok, hogy egy szerényebb képességű ellenfél ellen nem tudtuk begyűjteni mindhárom bajnoki pontot - értékelte az előző fordulóban látottakat Lantai Balázs, a bakonyiak szakvezetője.

A VLS Veszprém együttese (fehér mezben Burcsik Martin) szezonbeli első győzelmére hajt Fotó: Penovác Károly

A vezetőedző hozzátette, hogy a veszélyzónából csakis győzelmekkel lehet kikerülni, a döntetlenekért kapott egy pontok már nem elegendőek az előrelépéshez.

- Az osztály legjobban kontrázó csapatát látjuk vendégül a hétvégén. A csepeli szélsők több galibát okoztak már nálunk magasabban jegyzett egyesületeknek is. Ezen információk tudatában a szélső védekezésünket igyekeztünk a héten úgy összerakni, hogy az ellenfél erényeit semlegesíteni tudjuk majd. Végre igazi hazai pályán szerepelhetünk, ami nagy lökést kell, hogy adjon nekünk, és remélem, a szurkolók is fiatal csapatom mellé állnak majd. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a drukkerek szimpátiáját csak-is jó eredmények elérésével lehet kiérdemelni. Több sebből vérzünk, a sérültek listája újabb nevekkel bővült, és a már meg-szokott Dobsa, Simon, Farkas hármason kívül Horváth V., Molnár és Domján játékára sem számíthatok. Le kell szögeznem azonban, hogy a problémáink ellenére képesnek tartom tanítványaimat egy bravúreredmény elérésére - zárta mondandóját a bakonyiak trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!