Sport

2016.04.27. 11:20

Végigszáguldanak a városon a kerékpárosok - Útlezárásokkal jár a megmérettetés

Pápa, Veszprém – Pénteken és szombaton nemzetközi kerékpáros óriásmezőny szállja meg Veszprémet, illetve megyénket, több helyen is útlezárásokra, elterelésekre lehet számítani.

Horváth Gábor

Idén is érinti Magyarországot, azon belül megyénket a Carpathian Couriers Race elnevezésű nemzetközi U-23-as országúti kerékpáros körverseny. A csaknem kétszáz fős mezőnyre ezúttal két megmérettetés is vár, a szombati fő viadal előtt, pénteken előfutamnak ad otthont a bakonyi megyeszékhely.

A pénteki prológon 18 órától indítják a bicikliseket az Óváros-térről, a további útvonal: Szabadság tér-Óvári Ferenc út-Dózsa György út-Szent István Völgyhíd-Eszterházy Antal utca-Jókai Mór utca-Horgos utca-Szabadság tér-Óváros tér. A futam útvonalát 17.30 és 18 óra között zárják le, az utolsó versenyző 19.40-kor rajtol, lezárásokat 20 órakor oldják fel. Ezen időszak alatt az elterelések mellett a tömegközlekedés is változik.

A mezőny tavaly is a veszprémi Óváros-térről indult, de akkor oda is tért vissza. Idén Pápa lesz a cél

A szombati fő verseny szintén az Óváros-térről rajtol, a mezőny egyszerre indul délelőtt 11.15-kor, a cél azonban a tavalyi viadaltól eltérően nem Veszprém, hanem Pápa lesz. A mezőny körülbelül délután háromnegyed háromra-háromra érkezik meg a településre, miután megtette ezt az útvonalat: Veszprém-Nagyvázsony-Pula-Öcs-Nyirád-Tapolca-Kapolcs-Pula-Öcs-Nyirád-Devecser-Noszlop-Pápakovácsi-Pápa. A program eredményhirdetéssel zárul.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere és dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere bízik a további együttműködésben

Az érintett térségben szintén várhatóak részleges, vagy teljes útlezárások.

A Carpethian Couriers Race harminc csapatot vonultat fel, a közel kétszáz tagú mezőnyben két magyar egyesület is képviselteti magát. A sorozat a magyar rajt után Szlovákiában folytatódik, majd Lengyelországban ér véget.

Tavaly esős idő és nagy bukás volt

A 23 éven aluli kerékpárosok nemzetközi viadala harmadik alkalommal látogat el Veszprém megyébe. A Carpathian Couriers Race minden évben látványos versenyzést és izgalmas küzdelmet hozott. Tavaly az időjárás nem fogadta kegyeibe a hazai szakaszt, ennek is köszönhetően közvetlenül cél előtt, egy kanyarban több biciklis is bukott a nedves aszfalton. Akkor francia győzelem született, a legjobb magyar, Rózsa Balázs 68. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!