Sport

2017.04.14. 18:10

Végig vezetve egyenlítettek a Motax KC Pápa játékosai

Pápa - A Motax KC Pápa betartotta ígéretét, és egyenlített a Budapest Honvéd ellen a kosárlabda NB I/B középházi rájátszásában.

B. Virág Rita

Motax KC-Bp. Honvéd 72:61 (19:9, 18:16, 26:23, 9:13)

Pápa, 300 néző. V.: Boros, Tóth, Sabáli. Motax KC Pápa: Szanati M. 10, Kálmán 22, Keresztes 9, Horváth G. 2, Hadnagy B. 7/3. Csere: Keller 9, Horváth A. 8/6, Schveighoffer 2, Fülöp 3, Szanati G., Perger, Vajda B. Edző: Vajda József. Budapesti Honvéd: Kováts 17, Pintér 12/6, Máté 5, Tóth B., Stefán. Csere: Kerpel Fronius 6, Szalay 5, Pálházi 3/3, Vincze 10, Sebők 3. Edző: Mészáros István.

Érdekesen kezdődött a mérkőzés, a feldobásnál a Honvéd centere, Stefán bokasérülést szenvedett és gyakorlatilag egy másodpercet játszott. Remekül indított a Motax, a 6. percben már 10:3-ra vezetett. Jól védekezett a hazai együttes, és így nehéz dobások jutottak csak a budapestieknek, a játszma végére 19:9-re meglépett a Pápa.

A pápai Kálmán László igazi vezér volt, 22 pontot szerzett Fotó: Penovác Károly

A második negyedben tovább folytatódott a pápai fölény, Kálmán jó vezérként űzte-hajtotta társait (28:17). A Honvéd mindent megpróbált, hogy közelebb kerüljön a hazaiakhoz, a védekezése sokszor már a sportszerűség határát súrolta, de a félidő végére a Motax így is magabiztosan, 37:25-re vezetett.

A térfélcserét követően öt perc alatt eldöntötte a Pápa a mérkőzést, Szanati és Keller ragyogóan játszott, 55:36-ra alakult az állás. Sajnos Hadnagy Bence egy durvaság után súlyos sérülést szenvedett, tiszta ziccerben hátulról szabálytalanul szerelték, és kiugrott a térde. A negyed vége 63:48-as pápai vezetést mutatott az eredményjelző.

Az utolsó játékrészben mindenki pályára került, a 35. percben 70:54-re vezetett a Pápa. A végén a Honvéd egy kicsit kozmetikázott az eredményen, de összességében magabiztos hazai győzelem született.

Vajda József: - Örülök, hogy ilyen biztosan nyertünk. Annak viszont nem örülök, hogy újabb játékosomat vesztettem el, és ez a későbbi
helyezésünkre is kihatással lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!