Sport

2016.05.04. 07:35

Véget ért a bajnokság

Veszprém, Szombathely– Egyik megyei NB II-es női röplabda csapat sem tudott nyerni. A balatonfüredieket viszont az vigasztalhatja, hogy a vereség dacára megszerezték a bronzérmet. A VESC sereghajtóként fejezte be a pontvadászatot.

B. Virág Rita

VESC-KÖZGÁZ SC 1 : 3 (-20, -25, 22, -7)

Veszprém, 70 néző.

VESC: Zsinka, Miklós, Pusztay D., Lados, Szmetán, Májusi. Csere: Rivnyák (liberó), Németh, Pusztay K. Páll. Edző: Magi Gábor.

Gyengén kezdett a Veszprém, a vendégek hat ponttal elléptek (2:8), és ezt a különbséget a játszma végéig sikerült megtartaniuk. A második felvonásban feljavult a VESC támadójátéka, átvette az irányítást, azonban kisebb figyelmetlenségek miatt a Közgázé lett a végjáték. A harmadik játszmában nagyobb sebességre kapcsolt a házigazda, jó sáncokkal és gyors centertámadásokkal végig vezetve szépített.

A győztes szett érthetetlen módon lestoppolta a veszprémieket, a Közgázból viszont épp ellentétes érzelmeket váltott ki és gyakorlatilag földbe döngölte ellenfelét.

A Veszprémi Egyetem ezzel az utolsó helyen végzett az NB II-es bajnokságban.

 

Haladás-Szent Benedek 3:0 (16, 17, 15)

Szombathely, 200 néző.

Szent Benedek: Dordzsceren, Matina, Pál-Szabó, Szokolikné, Molnár B., Gerencsér. Csere: Kende (liberó), Vukov. Edző: Komáromi Móric.

A bajnokság utolsó fordulójára nem javult az első számú feladó, Molnár Laura állapota, valamint Környei sem tudott a csapattal tartani. Jól kezdte az első szettet a Szent Benedek, 10:9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár kényszerűségből olyan felállásban játszott, mint eddig sosem. Ezt követően azonban lankadt a vendégek figyelme, a már bajnok Haladás VSE pedig kihasználta a hibákat és biztosan hozta az első szettet. A második szettben Vukov beállása új lendületet adott a füredi együttesnek, de ez csak a szett közepéig tartott. Nyitás-fogadásban rendre hibázott a vendég alakulat. Nem javult ez a játékelem a harmadik felvonásban sem, így a Haladás biztosan hozta a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!