Sport

2016.11.09. 19:50

Vége a pihenőnek: a Hoya otthon, a Motax idegenben játszik

Pápa, Veszprém - A listavezető és a sereghajtó lesz a két megyei csapat ellenfele a férfi kosárlabda NB I/B-ben. Ezúttal a veszprémieknek lesz könnyebb dolguk, a Pápa ráadásul legjobbja nélkül lép parkettre.

B. Virág Rita

A Hoya az Alba Fehérvár II-vel mérkőzik majd a Vetési Albert Gimnáziumban pénteken 17 órakor. Az elmúlt időszakban ugyan már győzelmi sorozatot produkálnak a veszprémiek, mindenki számára megkönnyebbülés lenne azonban, ha ezúttal különösebb izgalom nélkül, látványos és szép játékkal tudnának nyerni.

A csapat legutóbb Pécsett lépett pályára a PVSK-Kronosz Kiadó ellenfeleként, és kemény, kiélezett csatában 68:66-ra nyertek. A két csapat végig fej fej mellett haladt, a hajrában azonban koncentráltabban játszott a vendégcsapat, így újabb, zsinórban a negyedik győzelmet zsebelték be Mérész Csabáék.

A pénteki mérkőzésen mutatkozik majd be az új szerzemény, Nebojsa Pavlovic. A hármas-négyes pozícióban bevethető játékos a gyakorlások alatt jó benyomást tett a vezetőségre, remélhetőleg a pályán is bizonyítani tudja majd tudását. Rossz hír azonban, hogy Kámán Tamás csak december közepére lesz bevethető, még mindig lábsérüléssel bajlódik.

A pápai születésű Fülöp András (labdával) a Budafok ellen is ragyogóan játszott. Remélhetőleg a formáját átmenti a pénteki összecsapásra is, ahol az amerikai légiós, Lewis ellen is bizonyíthat (Fotó: Penovác Károly)

A Motax Pápa KC remek győzelmet aratott legutóbb a Budafok ellen (101:89), azonban komoly veszteséget is szenvedett, mert vezérét, Kálmán Lászlót két technikaival kiállították. A szabályok értelmében a nagyszerű irányítónak egy meccset automatikusan ki kell hagynia, így nem szerepelhet Oroszlányban sem.

Ráadásul Vajda József szakvezető amiatt sem lehet felhőtlenül boldog, hogy Keresztes Rafael térde is bedagadt, vagyis a ponterős center játéka is kérdésessé vált.

- Az Oroszlány az idei bajnokság egyik legnagyobb favoritja. Hazai pályán pedig idén veretlen. Éppen ezért nincs rajtunk egy grammnyi teher se, feltehetően a tét inkább ellenfelünket nyomja. Mint tudjuk, a győzelmi kényszer összezavarhatja a fejeket, s ez a mi malmunkra hajtja a vizet - összegzett Vajda József.

A tréner kifejtette, tanítványaitól azt kéri majd, nyugodtan kosárlabdázzanak és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy emelt fővel térhessen haza. A bajnokságban legközelebb december 2-án lesz feladatuk a pápaiaknak, a Törökbálint elleni ütközet elmarad. November 15-én pedig a SMAFC otthonában van jelenésük a Vajda-tanítványoknak, Hepp Kupa-mérkőzés miatt.

 

Mérész Csaba, a Hoya- Pannon Egyetem kosárlabdacsapat vezetőedzője szeretne már egy nyugodtabb mérkőzést. - Nem dőlnék a kardomba, ha egy sima párharcot vívnánk, igaz, a végelszámolásnál a csúnya győzelmek is éppen annyit érnek - mondta Mérész, aki szerint ezúttal is a szigorú védekezésen lesz a hangsúly. - Nem szabad, hogy lendületbe jöjjenek, hogy érvényesítsék gyors és erőszakos játékukat. Pontos játékkal megelőzhetjük a labdaeladásokat és pontszerzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!