Sport

2017.07.20. 10:02

Vb-főpróbát tartanak a Balaton Bajnokságon

Rangos mezőnyt várnak szombaton az 59. atlétikai Balaton Bajnokságra, ahol a sportág hazai, vébére készülő legjobbjai is rajthoz állnak.

B. Virág Rita

Az idén már 59. alkalommal szervezik meg a Balaton Bajnokságot, ötödször pedig az előversenyét, a gyermek korosztálynak kiírt Kis-Balaton Bajnokságot.

Az utóbbira közel száz nevezés érkezett. A Kis-Balaton Bajnokságnak az a célja, hogy a felnőtt viadal előtt a kicsik is magasabb minőségű verseny közegben is kipróbálhassák magukat. A résztvevők névre szóló rajtszámot kapnak, és profi versenybírók mérik az eredményeiket.

A felnőtteknél eddig 220 nevezést regisztrált a szervező, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC).

Női kalapácsvetésben a háromszoros olimpikon Orbán Éváért is szoríthatunk
Fotó: Zwicker Tamás

Az egyik legnívósabb versenyre férfi kalapácsvetésben kell számítani, ahol a ranglista első tizenkét helyezettje tud elindulni. Itt lesz az olimpiai bajnok Pars Krisztián, az újdonsült U23-as Európa-bajnok Halász Bence, az U23-as ezüstérmes Pásztor Bence, valamint a Veszprémből származó Hudi Ákos is.

Ugyancsak leadta nevezését Rivasz-Tóth Norbert, aki új országos csúccsal és vébé szinttel nyerte meg a közelmúltban az U23-as Eb-n a gerelyhajítást.

A VEDAC legjobbjai közül érdemes lesz odafigyelni a már Universiadéra hangolódó Kéri Biankára 800 méteren, aki nemrég új egyéni csúcsot ért el. Indul még Szögi István is, az Eb hetedik azonban az 5000 métert nem futja végig, inkább a többieket segíti úgynevezett nyúlként.

A női kalapácsvetésben pedig a háromszoros olimpikon Orbán Éváért is szoríthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!