Sport

2016.08.18. 14:25

Vasárnap rendezik meg a Veszprém-Ajka derbit

Ajka, Veszprém - Rögvest a harmadik fordulóban megyei rangadót tartanak a labdarúgó NB III-ban. Az újonc VLS Veszprém pályája felújítása miatt Pápán látja vendégül az FC Ajkát.

B. Virág Rita

A VLS Veszprém az előző fordulóban megszerezte első pontját Diósdon: - Rendkívül pozitív volt az előző heti játékunkhoz képest, hogy a mérkőzés egészén dominálni tudtunk, viszont mindenképpen negatívumként kell megemlítenem a helyzetkihasználásunkat. Amíg az ellenfél kapuja előtti lehetőségeinket nem tudjuk gólra váltani, addig a döntetlennél jobb eredményt nem fogunk tudni elérni - összegzett Lantai Balázs, a veszprémiek szakvezetője, aki kifejtette még: egész héten nagy hangsúlyt fektettek
a kapu előtti játék gyakorlására.

- Az edzésen látottakból kiindulva nagyon bízom benne, hogy az Ajka elleni megyei derbit követően a csatárjaink bizonyítványába a helyzetkihasználás tantárgyhoz ötös osztályzatot kell majd beírnom - mondta a tréner.

 

A VLS Veszprém (fehérben) és az FC Ajka hosszú évek után szerepel újra egy osztályban  Fotó: Penovác Károly

Lantai Balázs nagy iramú, férfias, ám sportszerű küzdelemre számít vasárnap.

- Másképp kell kezelni egy ilyen rangadót, mint a többi hagyományos bajnoki mérkőzést. A heti felkészülésünket is ennek szellemében állítottuk össze. Többet voltunk együtt és többet tudtunk gyakorolni, készülni az ellenfélből. Az ajkaiak célkitűzé-sét alapul véve, ők játszanak majd nagyobb győzelmi kényszerben, ami görcsössé is teheti az esélyesebbnek titulált gárdát. Mi igyekszünk hazai pályán, felszabadult, de rendkívül koncentrált produktummal meglepetést okozni. Sérülés miatt Simon, Farkas és Dobsa játékára nem számíthatok.

Az FC Ajka, amely ugyan egyértelmű célként fogalmazta meg a minél gyorsabb feljutást az NB II-be, egyelőre adós a győzelemmel. A múlt héten hazai pályán váratlan vereséget szenvedett az Érdtől, amelytől 3:1-re kapott ki.

- Sajnos nem úgy sikerült a bemutatkozásunk, ahogy azt elterveztük. Az első félidőben jól játszottunk, sikerült gólt szereznünk. Aztán még több helyzetet kidolgoztunk, azonban az Érd a semmiből egyenlített. A félidő lefújása előtt kihagytunk még egy ordító nagy ziccert, pedig lelki plusszal fordulhattunk volna - magyarázta Bücs Zsolt, az ajkaiak mestere. A tréner elismerte, a második játékrészben már nem a megfelelő, elvárt szinten futballoztak.

- Öt kezdő játékosunkat nélkülöztük, ami bizony meglátszott a teljesítményünkön
- fogalmazott.

A hétvégi rangadóról elmondta, bízik benne, hogy a csapatát motiválja a megyei rangadó. Alaposan feltérképezték a veszprémieket, tisztában vannak az erősségeivel, gyengeségeivel.

- Annak idején jómagam több olyan rangadón vehettem részt, amit 20-30 ezer ember előtt játszottunk. Nyilván ennyien most nem lesznek, azonban a sok néző, a
jó hangulat mindnyájunknak pozitív töltést, lökést adna. Ilyenkor az ember olyan dolgokat is ki tud hozni magából, amit máskor, egy hangulattalan, néző nélküli meccsen nem. Jó lenne, ha minél többen lennének, biztos, hogy jót tenne mindkét csapatnak - fogalmazott az edző.

Az ajkaiak Fodor, Major, Juhász, Rosta játékára sérülés miatt nem számíthatnak. Skriba továbbra is eltiltott. Pákai pályára lépése sem biztos a múlt heti sérülése miatt, de a védő már edzésbe állt.

A Veszprém és az Ajka utoljára a 2012/13-as szezonban szerepelt egy osztályban, akkor az NB II-ben szerepelt mindkét együttes. Akkor Veszprémben nem bírt egymással a két csapat, és 0:0-s eredményt könyvelhettünk el, míg Ajkán óriási meglepetésre Homma és Thiago góljaival 2:1-re nyert a vendégcsapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!