Sport

2016.09.01. 12:21

Várják a fiatalokat a Pápai Kosárlabda Club utánpótlás csapataiba

Három éve indult a Pápai Kosárlabda Club U14-es utánpótlás szakosztálya Léránt Gábor edző vezetésével, s rögtön második szezonjukban bajnokságot nyertek.

Laskovics Márió

- Harmadik éve dolgozom a 14-16 fős csapattal a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tornatermében heti három edzéssel, a gyerekek nagyon lelkesek és fejlődőképesek voltak a szezon során. Jött egy lehetőség, hogy a Veszprém Megyei Kosárlabda Szövetség külön bajnokságot szervezett a részünkre, amelyben rajtunk kívül öt csapat vett részt, Balatonfűzfő, Várpalota és Tapolca két csapattal. Többfordulós volt ez a bajnokság, mindenki játszott egy oda-visszavágót, plusz a helyosztók, összesen tíz meccset játszottunk.

Emellett indultunk a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége szokásos bajnokságában, sajnos nem jutottunk tovább a selejtezőkből, de tavalyhoz képest hat győzelemmel többet szereztünk, úgyhogy elégedett voltam a gyerekek munkájával. Mindkét bajnokság májusban ért véget, utána még egy hónapot edzettünk, kimondottan technikai edzések folytak. Jó közösség alakult ki a gyerekek között, szeretnek edzésre járni, jól érzik magukat, összetartóak, küzdenek egymásért – értékelte az elmúlt szezonbeli munkát Léránt Gábor edző.

Fotó: Laskovics Márió

A következő szezon szeptember végén indul majd, Léránt Gábor folytatja az edzői munkát a csapattal, ami ezentúl már az U16-os bajnokságban szerepel.

- Az U14-es és az U16-os korosztály között vannak szabályváltozási különbségek. Az U14-ben például még nem lehetett zónavédekezést alkalmazni, az U16-nál már megengedett a területvédekezés. Az U14-ban tizenkettes keret volt, és az első két negyedet két különálló ötösnek kellett lejátszania. Az U16-ban csak be kell regisztrálni a tizenkét játékost, de ha úgy adódik, akkor akár 5-6 emberrel is le lehet játszani a meccset. Bízom benne, hogy a tavalyi teljes keret megmarad.

 

Névsor:Horváth Gergő, Bakos Dominik, Bohoni Árpád, Léránt Gábor, Kovács Balázs, Kovács Bálint, Bohoni Csaba, Bosnyák Patrik, Tüske Zoltán, Szabó Gergő, Eisenbeck Dominik, Zsirai Máté, Kovács Bence. A képről hiányoznak: Zsömle Martin, Herbert Lóránt, Narancsik János
Fotó: Laskovics Márió

Ugyan még néhányan maradnak az U14-es csapatban is, de szeretném magammal vinni őket a felsőbb korosztályba, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek. A tavalyi U16-os csapatból pedig öten maradtak. A feladatom az lesz, hogy belőlük gyúrjak egy egységes csapatot. Mivel két-három éve elkezdtünk egy munkát, ezért viszem tovább őket, kíváncsi leszek, hogy érik be a gyümölcse – számolt be a közelgő szezon előtti fontosabb változásokról a gyerekek mentora.

A Pápai Kosárlabda Club utánpótlás csapatai folyamatosan várják új kosárlabdázók jelentkezését. - Kezdve a legkisebbektől, a 2006-2007-ben születettektől, akár a 1999-2000-ben születettekig várjuk az U11-es, U12-es, U14-es, U16-os, U18-as, U20-as csapatainkba a kosárlabda iránt érdeklődőket – tette még hozzá Léránt Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!