Sport

2015.08.04. 12:16

Varázslatos veteránok - Az idei Tibhar-kupa színvonalas küzdelmet hozott

Balatonfüred – Egy iszonyatosan erős mezőny, tizennégy ország több mint másfélszáz versenyzője vett részt a tizedik alkalommal megrendezett veterán asztalitenisz-megmérettetésen.

Horváth Gábor

A jubileumi, tizedik Tibhar-kupát Bóka István, Balatonfüred polgármestere nyitotta meg. A Balaton Szabadidő Központban három napig pattogott a pingponglabda, a kilátogatók színvonalas meccseket láthattak, még a rutinos, jól edzett Tibhar-kupa-nézőket is meglepte, milyen erős mezőny gyűlt idén össze.

A jó meccsek mellett a remek hangulat is garantált volt a jubileumi balatonfüredi asztalitenisz-megmérettetésen. Fotó: Stiger Ádám

Az ünnepélyes megnyitón mindjárt díjat is adtak át, az elismerést az kapta, aki az elmúlt évek összesítése alapján a legeredményesebb volt ezen a versenyen.

Ő pedig nem más, mint a veszprémi Bélafiné Bakó Katalin, aki teljesítménye elismeréseként díszes serleget vehetett át.

A nemzetközi kupa ünnepélyes megnyitóján Bélafiné Bakó Katalin mint a viadal történetének legeredményesebb játékosa külön elismerésben részesült. A veszprémi pingpongozó idén is remekül helytállt a kupán Fotó: Burka Tibor

A kitüntetett a jubileumi kupán is hírnevéhez méltón, remekül versenyzett. Vegyes párosban a szintén veszprémi Benák Andrással az oldalán első helyezést ért el. A női páros kategóriában is aranyérmet ünnepelhetett, az 50–59 évesek mezőnyében a budapesti Molnár Zsuzsával párban győzedelmeskedett.

És még nem volt vége az éremhalmozásnak, egyéniben másodikként zárt. Ugyanitt a dobogó harmadik fokára az ajkai Kun Tiborné állhatott fel.

A női egyéni versenyben Bakosné Sári Adrien (Veszprém) a vigaszágon szerzett ezüstérmet.

A férfiak páros versenyében három Veszprém megyei érdekeltségű bronzérem is született. A 60–64 évesek korcsoportjában a Palatin József (Balatonfüred)–Kopasz Tibor (Várpalota) duó szerepelt kiválóan.

A 65–69 éveseknél a balatonfüredi Kossa Sándor Szente Józseffel (Budapest) állhatott dobogóra.

A szintén balatonfüredi Tóth József nemzetközi kettős tagjaként lett bronzérmes a vigaszágon, az ő párja a lengyel Adam Hynda volt a viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!