Sport

2017.01.12. 11:11

Van esélyünk az Eb-győztes ellen

Lát esélyt az Európa-bajnok németek legyőzésére Mocsai Tamás, egykori veszprémi, válogatott játékos. Magyarország pénteken Németországgal találkozik a franciaországi világbajnokságon.

B. Virág Rita

A magyar férfi kézilabda-válogatott számára pénteken indul a világbajnokság. Rögvest az egyik legnehezebb ellenféllel kell szembenéznie a mieinknek, hiszen az Európa-bajnok Németország a C jelű csoport favoritja.

- Rutinos társaság alkotja Javier Sabate szövetségi kapitány csapatát. Többségében a Londonban negyedik helyet elért csapat gerincére épít a spanyol szakember. A csapatunk olyan játékosokból áll, akiknek a Bajnokok Ligája miatt sem ismeretlen a nemzetközi elit közege, így a vébén sem jönnek majd zavarba - kezdte Mocsai Tamás, a német Lemgoban és a Flensburgban is légióskodott egykori kézilabdás. - Úgy vélem, elérte célját a dániai felkészülési torna, jó benyomást tett mindenkire a magyar együttes.

Mocsai Tamás kiemelte, a magyarok önbizalommal telve várhatják a rajtot, de hasonlóan bizakodó lehet az első ellenfél, Németország válogatottja is.

- A németek az elmúlt időszakban kimagaslóan teljesítettek válogatott szinten. Megnyerték az Európa-bajnokságot, majd Rióban az olimpián harmadik helyen végeztek. Ráadásul nagyon jó közösséget alkotnak, ezért szerintem most is sikeresek lehetnek - összegzett a jobbátlövő.

A 119-szeres magyar válogatott játékos kiélezett, izgalmas ütközetre számít a pénteki mérkőzésen.

- A németek védekezése figyelemre méltó és ebből villámgyors lerohanásokra, támadásokra képesek. Talán az egyetlen gyengéjük, hogy mindössze egyetlen jobbátlövővel érkeztek a tornára. Persze nem kell megijedni tőlük, jó taktikával feltörhető a védelmük és Nagy Lászlóék szerintem bárki ellen képesek a bravúrra. Izgalommal várom a találkozót - fogalmazott Mocsai Tamás.

A német válogatott egyik legnagyobb klasszisát, Uwe Gensheimert szomorú tragédia ért. A kiváló szélső elveszítette az édesapját, aki váratlanul hunyt el. A válogatottból természetesen azonnal hazautazott a játékos. – Sajnálatos, ami történt, nem tudom, Gensheimer miként viseli ezt a lelki terhet. Dagur Sigurdsson szövetségi kapitány fenntartja számára a helyet és rá bízta a döntést, hogy végül visszatér-e a csapathoz – hangsúlyozta Mocsai Tamás. Csütörtök délelőtt aztán kiderült, Gensheimer vállalja a szereplést, és az is biztos, hogy a Magyarország elleni találkozón is szeretne pályára lépni a PSG világklasszisa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!