Sport

2017.05.29. 09:16

Ünneplés helyett egymást nézték - Nem mentek el a meccsre (frissítve)

Megyei körkép Tönkretették a bajnoki ünnepet Ősiben a labdarúgó megye II-ben. A csapat, a klub és a szurkolók hiába készültek, váratlan és sportszerűtlen dolog történt.

Horváth Gábor

Az MTD Hungária megye II-es labdarúgóbajnokság utolsó előtti fordulójában az éllovas Ősi PSK a Pápateszéri SE-ét fogadta. Volna, mert a teszériek nem érkeztek meg a találkozóra. A meccs elmaradása azért volt különösen kellemetlen a hazaiaknak, mert sokan összegyűltek a bajnokaspiráns utolsó hazai találkozójára. A szurkolók mellett természetesen a klub és a csapat is nagyon készült a megmérettetésre, kis túlzással a fél falu kint volt a pályán, hogy lássa azt az együttest, amely 1991 óta először bajnoki címet szerezhet Ősinek.

- Sajnáljuk, hogy így történt, vagy a felnőtt, vagy az ifi csapatot elküldhették volna a pápateszériek, nem hiszem, hogy mindkét együttesnél létszámgondjaik vannak. Nagyon sportszerűtlen volt, hogy nem szóltak előre. Szerettünk volna ünnepelni és nyerni, ezzel elrontották a vasárnap délutánunkat – válaszolta megkeresésünkre Lencsés Rudolf, az Ősi PSK elnökségi tagja, aki hangsúlyozta: nem akartak előre inni a medve bőrére, de az utolsó hazai fellépés mindenképpen fontos alkalom a szezonban. Ha tudják előre, hogy a Pápateszér nem jön el, szerveztek volna egy másik mérkőzést. Például a felnőtt játszhatott volna az ifivel. Lencsés Rudolf elmondta: sokan látogattak ki a pályára (a nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy az Ősi 1991-ben volt legutóbb bajnok), de ünneplés helyett csak egymást tudták nézni.

Érdekesség, a játékvezető kérésére a hazai csapatnak fel kell öltöznie. A fiúk ki is mentek a pályára, megköszönték szurkolóik egész szezonbeli támogatását. Aznap ennyi jutott nekik. Hiányérzettel, keserű szájízzel távoztak...

- Annyi hiányzónk volt, hogy még hét embert sem tudtunk volna kiállítani – árulta el lapunknak Szalai Ferenc, a pápateszériek játékosedzője, aki elmondta: ő nem tudott róla, hogy az ifi sem utazik el, ezért nem szólt az ősieknek. Megtudtuk azt is, hogy a Pápateszéri SE romokban van, jelen pillanatban az is kérdéses, hogy a következő idényben folytatja-e szereplését.

Ez persze nem vigasztalja az Ősi PSK-t, amely három ponttal gazdagodott, lemaradt viszont egy nagy élményről.

A csapat még nem bajnok, ehhez az utolsó fordulóban, Balatonkenesén legalább egy pontot gyűjtenie kell.

 

 

A sümegiek nyerték a csúcsrangadót, van még esélyük a bajnoki aranyéremre

Nemesvámos-Tapolca

3:4 (1:2)

Veszprém. Jv.: Magyar Á.

Nemesvámosi Lse: Huszár - Tóth A., Cser, Petrovszki, Németh A., Dudás, Grósz, Kerekes, Weibel, Solymosi (Leimeiszter), Vida.

Tapolca: Schmidhoffer - Kulman, Pölczmann, Kiss B., Horváth Á., Péter, Szabó B., Bardon (Kovács P.), Vadas, Vers (Szám), Hadnagy.

Gólszerzők: Weibel (2), Cser, ill. Péter (2), Kulman, Szabó B.

Herend-Nemesszalók

3:0 (1:0)

Jv.: Hegyi Z. Herendi Porcelán SK: Kurek - Gócza (Illésfalvi), Magasházi, Albrecht, Gábriel (Králl), Giron, Csapai (Nagy M.), Bachstetter, Sóskuthy, Teimayer (Marosi), Jugovits (Várszegi).

Egyetértés SE Nemesszalók: Horváth M. - Kocsi, Lőrincz, Szalay, Kálmán, Szabó Sz. (Mező), Kocsis (Ágoston), Nagy J., Sántha, Koczka (Bálint), Molnár T.

Gólszerzők: Marosi, Giron, Bachstetter.

Vaszar SE-Peremarton

0:7 (0:2)

Jv.: Holczbauer F. Vaszar SE: Hetyei - Zanati, Nagy Zs., Varga A., Füredi, Vágenhoffer, Császár (Kovács B.), Boldis, Szakács, Weibl, Sör.

Peremarton SC Berhida: Fülöp T. (András Zs.) - Varga R., András N., Jónás (Dufek), Szabó A. (Hardi), András Sz., Csejtei (Hargitai), Szabó Z., Szabó B., Nagy Cs. (Fülöp D.), Bereczky. Gólszerzők: András N. (3), Hargitai, Dufek, Jónás, András Zs.

Sümeg VSE-Szentantalfa

2:0 (0:0)

Sümeg, 100 néző. Jv.: Lukács I. Sümeg VSE: Kovács R. - Hegedűs, Kiss L., Falusi (Papp L.), Reicz (Vass), Karika, Schönberger, Markó, Csordás (Makkos), Márkus, Csíkány. Szentantalfa NVSE: Oláh - Borda (Molnár K.), Lele (Süveges), Dombi, Szigeti, Molnár E., Steierlein, Csillag, Nagy Zs., Péringer, Varga P. (Cséri). Gólszerző: Karika (2).

Kiegyenlített volt az első félidő, amelyben egyik kapu sem forgott veszélyben. A hazaiaknak a második félidő tizedik percében sikerült feltörni a vendégek védelmét, s mintaszerű támadás után megszerezték a vezetést. Ezt követően még magasabb sebességre kapcsolt a Sümeg és Karika újabb találatával el is döntötte a három pont sorsát a végig jól és lelkesen játszó szentantalfaiak ellen. Korrekt játékvezetés.

Jók: Falusi, Karika, Kovács, Márkus, ill. Oláh, Nagy Zs., Péringer.

Tudósított: Fazekas László.

Csopak SC-BSC 8:1 (3:0)

Jv.: Tál S. Csopak SC: Horváth L. - Cser, Pap, Békési (M.tóth), Benedek, Füle, Magyar, Tislér, Fenes, Felföldi, Szekeres.

Balatonkenese SC: Hegyi - Polgár (Nagy G.), Horák, Bódig, Kiskó, Rumpler, Pacsuta, Szalai, Takács D., Molnár B., Takács P.

Gólszerzők: Felföldi (3), Cser (2), M. Tóth, Benedek, Füle, ill. Takács P.

B.-tomaj-Taliándörögd

3:0 (0:0)

Pintér Károly Sportpálya, 180 néző. Jv.: Baranyai T. B.-tomaji SE-Bonvino: Tombor P. - Kiss G., Kiss J. (Tölli), Kiss M. (Lukács Á.), Csala, Horváth A., Tombor Zs. (Orbán), Varga R., Torda, Szombathelyi F., Szombathelyi D.

Taliándörögd SE: Kondrák - Kocsis P. (Szőrös, Czupor), Hoffner, Szalai, Lendvai (Egyed), Fiszter, Szabó D. (Bújtor), Kóródi, Nagy Gy., Kocsis R., Mészáros.

Gólszerzők: Kiss G., Kiss J., Kiss M.

A Tótvázsony elleni „jó játékvezetésnek” köszönhetően három meghatározó játékosára eltiltás miatt nem számíthatott a hazai csapat, a vendégek közül is többen hiányoztak. Lendületesen kezdte a Tomaj a mérkőzést, de csak kapufákig jutott. A vendégcsapat próbálta lassítani a játékot, elsősorban Mészáros D. igyekezett ötletességet vinni támadásaiba. A kissé ellaposodó első játékrész után ismét nagy erőbedobással kezdett a vendéglátó csapat, egy újabb kapufa után Kiss M. egy kiugratást követően megszerezte a vezetést. A Dörögd kijött a szorításból egy kapufáig és egy ziccerig is eljutott, de Szombathelyi D. jól jött ki a kapujából és hárítani tudott. A mérkőzés végén Kiss J. remek egyéni alakítást követően duplázta meg az előnyt, majd Kiss G. a ráadás perceiben távoli emelésével beállított a végeredményt.

Megérdemelt hazai siker született a szervezetten játszó Taliándörögd ellen.

Jók: Szombathelyi F., Csala, Tombor P. ill. Hoffner, Mészáros.

Tudósított: Lukács László.

Csabrendek-Tótvázsony

0:7 (0:3)

Jv.: Gáspár A. Csabrendek FC: Tanai - Mezei, Csendes, Szerencse, Bors, Flibért, Kovács M., Bartha, Pleiveisz, Busa, Róth.

Tótvázsony SE: Balogh I. - Horváth A., Marton, Balogh R., Steierlein (Mayer), Regenye, Horváth G., Mekler, Balogh T., Deák, Báder (Zabó).

Gólszerzők: Horváth G. (4), Mayer, Regenye, Deák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!