Sport

2016.08.27. 17:00

Újszerű kezdeményezés a Betekints-völgyben

VESZPRÉM Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezték meg a Veszprémi szabadidősport-fesztivált, ahol futni, bringázni és túrázni is lehetett.

B. Virág Rita

Közel százhúsz induló adta le nevezését a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE programjára. Hites Viktor, a fesztivál főszervezője lapunknak elmondta, évek óta dédelgetett álma volt, hogy olyan sportos eseményt szervezzen, ahol minden korosztály talál kedvére való mozgási lehetőséget. Aki nem tud vagy nem akar futni, az túrázhat, illetve a kerékpározás is újabb lehetőség.

A gyerekek egy kilométeres távon tehették próbára kitartásukat Fotó: Pesthy Márton

- Annak idején a Traubi útgyűrűfutáson nyertem az első kupámat. Aztán ez a verseny megszűnt, és ugyan azóta is akadnak próbálkozások nívós veszprémi futóviadal lebonyolítására, de azok egyike sem terepfutás. Most a gyerekek egy kilométeres távon, a felnőttek öt, tíz, 21 és maratoni távon próbálkozhattak - tudtuk meg. Emellett a 19 kilométeres túrát is megtartották, sőt, a kerékpárosok 42 kilométeres erőpróbájára is akadtak jelentkezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!