Sport

2016.07.24. 16:40

Újra sakk-kupa - Kilenc országból érkeznek

Balatonalmádi - Az előzetes nevezések szerint kilenc ország mintegy másfél száz játékosa ül majd asztalhoz XXI. Pannónia-Ramada Kupa Nemzetközi Sakkversenyen.

Horváth Gábor

A hagyományos balatonalmádi eseménynek, amelyet július 27. és 31. között rendeznek meg, a Pannónia Kulturális Központ ad otthont. Ahogyan lenni szokott, a viadalra igazi színes és rangos nemzetközi mezőny gyűlt össze.

A balatonalmádi megmérettetés minden évben sok érdeklődőt vonz, az idei lesz a huszonegyedik
Fotó: Stiger Ádám

- A magyar versenyzőkön kívül angol, német, francia, lengyel, ukrán, szlovák, svéd és svájci játékosok is jelezték részvételüket. A küzdelem színvonalát nyolc címviselő, köztük egy-egy nemzetközi mester és női nemzetközi mester, négy FIDE-mester, valamint egy-egy mesterjelölt és női mesterjelölt indulása emeli - tájékoztatta a Naplót Fáncsy Imre főszervező, aki hozzátette: az első napon 14 óráig a verseny helyszínén lehet még nevezni. Az almádi kupával kapcsolatban szintén megszokott, hogy a fő megmérettetés mellett egy úgynevezett snell viadalon is összemérhetik tudásukat az arra vállalkozók.

- A rövid partik kedvelői július 29-én 17 órai kezdettel 5-5 perces villámjátszmákban csaphatnak össze egymással. Erre a megmérettetésre a helyszínen lehet majd jelentkezni egészen a kezdés időpontjáig - mondta el Fáncsy Imre.

A balatonalmádi verseny szerdán délután a megnyitóval, a sorsolással és az első fordulóval indul. Az utolsó kört vasárnap tartják. A program: Július 27.: megnyitó és sorsolás: 15.30, 1. forduló: 16.00. Július 28.: 2. forduló: 9.00, 3. forduló: 15.00. Július 29.: 4. forduló: 9.00, snell verseny: 17.00. Július 30.: 5. forduló: 9.00, 6. forduló: 15.00. Július 31.: 7. ford.: 9.00. Eredményhirdetés: 14.30.

Címkék#sakk-kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!