Sport

2017.01.05. 14:35

Újra otthon játszik a Pápa - A negyedik helyen álló Veszprém pénteken Győrbe látogat

Legutóbb három hete léptek parkettre a férfi kosárlabda NB I/B-s bajnokság résztvevői. Pénteken újra játékba lendülnek a csapatok, a Motax KC Pápa otthon, míg a Hoya Pannon Egyetem Veszprém idegenben szerepel.

B. Virág Rita

A Motax KC Pápa legutóbb is hazai pályán szerepelt, ám nem sok babér termett számára, megyei riválisától, a Hoya Pannon Egyetem Veszprémtől 102:67-re kikapott. Így zsinórban harmadik vereségét könyvelte el, és a tabellán visszacsúszott a kilencedik helyre.

- A kéthetes téli szünetben próbáltunk edzésben maradni, már aki tudott tréningezni - kezdte Vajda József, a Motax KC Pápa vezetőedzője. - A Veszprém elleni megyei rangadón ugyanis két alapemberünk is megsérült: Kálmánnak beszakadt a vádlija, Majicnak pedig eltört az ujja. Ráadásul Keresztes is fájlalja a térdét, tegnap is injekciózásból jött a gyakorlásra - tudtuk meg az edzőtől.

Pedig a Soproni MAFC nem ígérkezik könnyű riválisnak. A pénteken 18 órakor kezdődő találkozón a hazaiak számára fontos lenne a győzelem, hogy visszakapaszkodjanak a tabellán a legjobb nyolc közé, és azért is, hogy sikerrel zárják az alapszakasz első felét.

A Motax Pápa csapata mindenképpen szeretne javítani, hazai győzelemmel folytatná a bajnokságot
Fotó: Balogh Ákos

- A soproniaktól egy rendkívül szoros mérkőzésen kikaptunk a HEPP Kupában. Már akkor is megtapasztalhattuk, hogy a korosztályos válogatottakat felvonultató társaság milyen erőt képvisel. Meszlényi Róbert alakulata összeszokott, fiatal csapat, a rutin és a tapasztalat viszont mellettünk szól. A sérültek dacára kötelező győzelmet várok - fogalmazott a tréner.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém remek szériában van, hiszen az utolsó nyolc mérkőzésén is győztesen hagyta el a pályát. Legutóbb, ahogy azt előbb is jeleztük, Pápán nyert, rendkívül magabiztosan.

- Ősszel a Győr - némi meglepetésre - elbánt velünk a kupában, ezért mindenképpen fűt minket a visszavágás reménye - tudtuk meg Mérész Csabától, a veszprémiek szakvezetőjétől. - Ellenfelünk minden fronton stabil, jó kezű, gyors kosarasok alkotják csapatát. Idegenben sem tartom elérhetetlennek a győzelmet, azonban ehhez nem elég pusztán jól kosarazni. Okosan, koncentráltan kell játszanunk, és mind védekezésben, mind támadásban fegyelmezetten kell teljesítenünk.

A győriek jelenleg egyetlen győzelemmel előzik meg a veszprémieket, kilenc-kettes mutatóval állnak, és így a táblázat második helyét foglalják el. A Hoyának nyolc-kettes a mérlege és a negyedik helyen áll.

A Győr csapatában szerepel az a Puszta Dávid is, aki tavaly viharos körülmények között távozott a királynék városából, majd Pápára igazolt, nyáron pedig onnan is eljött.

Az Agrofeed Széchenyi Egyetem gárdájának húzóembere Nárai Bence is, aki 17-es pontátlaggal a mezőnyben jelenleg a hatodik legeredményesebb.

A 2-3-as poszton bevethető Kovács Soma sincs sokkal lemaradva tőle, ő 15.55-ös átlagot tudhat magáénak.

A Motax Pápa-Soproni MAFC kosárlabda-mérkőzés 18 órakor, míg a Széchenyi Egyetem Győr-Hoya Pannon Egyetem Veszprém derbi 19 órakor kezdődik pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!