Sport

2015.06.26. 18:57

Bajnokok Ligája - Újra Kiel-Veszprém párharc

Bécs – Nem volt igazán szerencséje a magyar bajnoknak, az erősebb ágra került a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

B. Virág Rita

Az Európai Kézilabda Szövetség székházában pénteken este elkészítették a 2015/16-os évad Bajnokok Ligája csoportbeosztását. A magyar bajnoki címvédő, a májusban a Barcelonával BL-döntőt játszó Veszprém nagyon nehéz nyolcasba került.

Az első kalapból a német sztáralakulatot, a THW Kielt kapta, de a csoportjában van még a bivalyerős francia PSG, a szlovén Celje, a horvát PPD Zagreb, a lengyel Wisla Plock, a török Besiktas és a német Flensburg is.

A másik nyolcasban a Barcelona, a lengyel Kielce, a macedón Vardar Szkopje, a Szeged, a dán Kolding, a német Rhein Neckar Löwen, a svéd Kristianstad és a francia Montpellier kapott helyet. Az A és B csoportból az első automatikusan bejut a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezett nyolcaddöntőzik.

A C és D csoportban csak hatan vannak, innen ketten-ketten mennek tovább.

C csoport: La Rioja, Breszt, Csehovszki, Porto, Vojvodina, Presov. D csoport: Metalurg, Skjern, Zaporizsja, Schaffhausen, Baia Mare, plusz egy selejtezős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!