Sport

2015.07.09. 11:26

Újra együtt a veszprémi kapuspáros

Balatonfüred – Jövő héten kezdi el a nyári felkészülést a Balatonfüredi KSE, amelynél újra összeáll a rutinos kapuspáros. Egyikük a szakmai stábba, másikuk a játékoskeretbe érkezik.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata július 16-án, azaz jövő hét csütörtökön kezdi a munkát.A Csoknyai István vezette együttes szakmai stábjához Szathmári János is csatlakozik. A korábbi kiváló hálóőr két év után tér vissza a Balaton-partiakhoz. Nem ő az egyetlen rutinos kapus, aki érkezik, a Németországból hazatérő Fazekas Nándor aktív játékoskén segíti a BKSE-ét a következő szezontól. Szathmári és Fazekas évekig voltak poszttársak Veszprémben.

Csoknyai István vezetőedző stábja a korábbi harcostárs Szathmári Jánossal bővül (Fotó: Penovác Károly)

A fürediek a szünetben két idegenlégióst igazoltak, a balkezes átlövő pozíció felelősségteljes feladatait a tapasztalt macedón, Mihai Petrovski, valamint a fiatal cseh, Stanislav Kasperek igyekszik majd megoldani.Szintén új szerzemény a még utánpótlás válogatott, 19 esztendős Rózsavölgyi Gergő, aki Fazekas párja lesz a kapuban.

Más fiatal tehetségek is szerződést kötöttek nyáron a balatonfürediekkel.

Ligetvári Patrik kölcsönjátékosként már az előző idényben is a csapat tagja volt, a hozzá hasonlóan veszprémi nevelésű Gyene Norbert a PLER együttesétől érkezik. Kemény László egy év kölcsönjáték után tér vissza Füredre.Ami a BKSE idei távozóit illeti, Székely Márton, Faluvégi Rudolf, Borbély Ádám, Uros Vilovski, Iváncsik Tamás, Juhász Károly és Alexei Grigoriev szerződött más klubhoz.

Vilovski és Iváncsik Romániába tette át székhelyét, Székely és Faluvégi Csurgón folytatja, Juhász a Gyöngyöst, Borbély pedig a Tatabányát erősíti majd a folytatásban.

 

A BKSE felkészülési programja

A balatonfürediek július 24-én játsszák első felkészülési találkozójukat, a helyszín a Balaton-parti város lesz, de az ellenfél még nem ismert. A csapat július 31-én Komlóra látogat, majd augusztus 5-én a Tatabányát fogadja. Augusztus 14. és 16. között az orosházi tornán vesznek részt a fürediek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!