Sport

2016.04.25. 18:15

Újra a pályán Zeitz - Hozta a kötelezőt az MVM Veszprém

Tatabánya - Különösebb megerőltetés nélkül, kulcsembereit pihentetve is biztosan nyert az MVM Veszprém a férfi kézilabda NB I felsőházi rájátszásában a Tatabánya otthonában.

B. Virág Rita

Tatabánya-MVM 25:32 (14:14)

Tatabánya, ezer néző. V.: Herczeg, Südi. Tatabánya: Borbély - Diaz 1, Vujovic 5 (2), Harsányi 2, Crnoglavac 2, Katzirz 1, Mazák. Csere: Deményi (kapus), Juhász 8 (1), Bodó 1, Dénes, Gábor, Pásztor 1, Vaskó 1, Rosta, Törő, Krismancic 3. Edző: Vladan Matics. MVM Veszprém: Mikler - Marguc 4 (1), Guardiola 5, Lékai 6, Nilsson, Sliskovic 4, Ugalde 5. Csere: Zeitz 2, Sulic 1, Chema 1, Palmarsson 4, Schuch, Terzic, Ilic. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: -, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill 3/1.

A győztesen megvívott BL negyeddöntő szkopjei odavágója után hétfőn már Tatabányán volt fellépése a magyar bajnoknak. Ezúttal Iváncsik Gergő és Gulyás Péter kapott pihenőt, Isaias Guardiola és hosszú idő után Christian Zeitz viszont bekerült a vendégek keretébe.

Ugalde góljával indult a bajnoki meccs, Harsányi egyenlítésére azonban ismét Ugalde válaszolt. A 7. percben 2:4-re vezetett az MVM, de a 11.-ben már egyenlő volt az állás. Sőt, ettől kezdve szívósan tapadt a bronzért harcoló Tatabánya nagy nevű riválisára (7:7). Sliskovic és Chema találataival sikerült két góllal meglépni (7:9). A 20. percben hosszú sérülés után ismét játékra jelentkezett Christian Zeitz, igaz nem saját posztján, ezúttal jobbszélsőként került pályára.

A kétgólos veszprémi előny a félidő hajrájára elolvadt, elsősorban Juhász járt élen a gólszerzésben, sőt a 29. percben már 14:12-re a Tatabánya ment elől. Palmarsson duplájával egyenlő állással ért véget a játékrész.

Szünet után ritmust váltott az MVM, Lékai és Guardiola járt élen a gólszerzésben, sőt Zeitz találatával már 17:21-re alakult az eredmény.

A tatabányai kapus Borbély nagyszerűen védett, de egyedül nehezen tudta feltartóztatni a vendégek rohamait. Amit lehetett azt megfogott, így a különbség a hajráig nem változott (50. perc:20:24).

Fotók: Ary György

Guardiola duplázott, majd a fiatal Juhász megszerezte nyolcadik találatát. Zeitz is betalált, Sulic pörgetésével kialakult az eddigi legnagyobb differencia (23:29).

Az MVM a záráskor sem engedte közelebb magához a lelkesen küzdő hazaiakat, sőt Ugalde utolsó percben szerzett szélsőgóljával hét lett közte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!