Sport

2017.01.20. 17:10

Újabb veszprémi siker - A PELC II fiatal játékosai sokat fejlődtek

Pápa - A Pápai Egyesített Labdarúgó Club idei harmadik utánpótlástornáján a 2008. január 1-je után születettek szerepeltek.

Haraszti Gábor

Az U9-es tornán kilenc csapat három hármas csoportból igyekezett a hármas döntőbe beverekedni magát, ez végül a PELC II-nek, a Keszthelynek és a Veszprémnek sikerült. A legjobb három között a megyeszékhelyiek veretlenek maradtak, így hozzájuk került a trófea, második Keszthely, harmadik pedig a második számú hazai együttes lett, a PELC a bronz mellett ezen a napon egy negyedik (PELC I) és egy nyolcadik helyet (PELC III) is begyűjtött. Kun-Szabó Attila, a hazai klub edzője az eredményhirdetés után azonban nem volt maradéktalanul elégedett.

A csoportképen a három pápai együttes és két edzőjük látható

- Egy erősorrend alapján három csapatot állítottam össze, és így vágtunk neki a tornának. Sajnos az első számú társulat mind játékban, mind viselkedésben egyértelműen csalódást okozott, a döntőbe vártam őket, végül még a dobogóra sem tudott felállni. A PELC II viszont pozitív csalódás, a gyerekek sokat passzoltak, működtek azok a dolgok, amiket edzéseken gyakorolunk, a labdakihozatalok jók voltak, a félpályától felfele játékunk viszont gyengébb volt. A hármas számú együttesből Horváth Mátyást ki szeretném emelni, aki egy évvel fiatalabbként a csapat erőssége volt. Velük szemben nem volt elvárás, pusztán annyi, hogy játsszanak, fejlődjenek, szokják a közeget. Összességében azt tudom mondani, hogy nem volt túlzottan magas színvonalú a torna, azok a csapatok értek el jó eredményt, ahol magas, erősebb fizikumú játékosok voltak, de a Veszprém elsősége megérdemelt - tette hozzá az edző.

A torna legjobb kapusa Tóth Gergő (PELC II), a gólkirály hét találattal a veszp-rémi Badics Gellért, a legjobb játékos Kámán Krisztián (Keszthely), míg a legjobb PELC-játékos Borsits Barnabás lett.

Végeredmény:

1. Veszprém, 2. Keszthely, 3. PELC II, 4. PELC I, 5. Üstökös FC Győr, 6. Győrújfa-lu, 7. Gyirmót, 8. PELC III, 9. Celldömölk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!