Sport

2015.08.06. 15:46

Újabb remek versenyzés - Klausz Kristóf második helyen

Pápa - A pápai Klausz Kristóf magabiztos versenyzéssel a Baranya Kupa M2 kategóriájának a második helyén ért célba az új Peugeot 208 R2-vel.

Heffler Péter

A Baranya Kupán mutatkozhatott be Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs a Peugeot 208 R2-vel, az autó pedig változó időjárási körülmények között is sikeresen debütált. A duó az M2 kategória második helyén ért célba.

- Ezeken a pályákon versenyeztem a legtöbbet, tehát jó volt visszatérni. Rendkívül változatos, így kanyargós, sima, és dobálos részek is vannak rajta bőven, ezért nagyon szeretek itt autózni - mondta Klausz Kristóf. - Az első gyors szakasz még száraz részen volt, míg a második gyors elejére már megérkezett az eső. Bár hosszú folyamat megtalálni egy autónak a tökéletes beállítását, és még van időnk augusztus végéig, de a Peugeot-on most azt hiszem megleltük ezt - értékelt a pápai pilóta, közben utalva a három hét múlva esedékes Barum Rally-ra is.

Kalusz Kristóf és KEcskeméti Balázs számára pedig továbbra sincs pihenő, ugyanis a hétvégén már az osztrák Weiz Rally-n állnak rajthoz, ismét a Renault R3-mal. Kristóf ezzel kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg az osztrák bajnokság 2WD értékelésében a harmadik helyen állnak, és bízik benne, hogy a hétvége után egy jó versenyzéssel előrébb tudnak majd lépni a tabellán.

Klausz Kristóf a Baranya Kupán egy kategória ezüstöt szerzett. Fotó: Kacsándi Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!