Sport

2016.10.20. 14:40

VLS Veszprém: lejárt a magyarázkodás ideje

Ajka, Veszprém - A megyei csapatok közül az FC Ajka készülhet jobb hangulatban a labdarúgó NB III soron következő fordulójára.

Horváth Gábor

A harmadosztály sereghajtó pozíciójába csúszott vissza a VLS Veszprém csapata. Az előző fordulóban a bajnokaspiráns érdi gárdát fogadta hazai pályán, és szenvedett ismét fájó vereséget (1:2).

- A két gárda tabellán elfoglalt helyezése közti különbséget a mérkőzés túlnyomó részében sikerült eltüntetnünk. Ismét egy érdemtelen vereséget szenvedtünk. Játékban ellenfelünk fölé nőttünk, helyzetkihasználásunk azonban még mindig nem üti meg az NB III-as szintet - kezdte értékelését Lantai Balázs, a VLS vezetőedzője, majd hozzátette: - Amíg mezőnyfölényünket nem tudjuk gólra, gólokra váltani, addig nem fogunk tudni elmozdulni a kiesést jelentő pozíciókból. A mutatott játékért mindenképp dicséret illeti csapatomat, de jó lenne már átesni a tűzkeresztségen, és végre megízlelni a győzelem ízét.

A Veszprém focistái a Csorna ellen szeretnék megtörni a negatív szériát, és begyűjteni a pontokat
Fotó: Penovác Károly

A soron következő játéknapon sem vár könnyű mérkőzés a bakonyi alakulatra. Szombaton 14 óra 30 perces kezdéssel ugyanis az élbolyhoz tartozó Csorna vendégeskedik az egyetemi stadionban.

- Újabb élcsapat érkezik hozzánk. Az előző idényben éppen bent maradtak a harmadosztályban a csornaiak. Nyáron azonban több NB I-es múlttal rendelkező játékost is Csor-nára csábított az egykori veszprémi edző, Hannich Péter. Más célokért küzdünk, mi osztályt szeretnénk tartani, míg ők a bajnokság megnyerésétől sem zárkóznának el. Ismerve a szakvezetőjüket, nem fognak lebecsülni minket. A pillanatnyi forma és az, hogy melyik fél tud majd jobban alkalmazkodni az időjárási viszonyokhoz, döntő lehet a szombati derbin. A magyarázkodás ideje lejárt, nyerni kell. Hasonló akarattal és alázattal, mint az Érd ellen, itthon tartható mindhárom pont. Sérülés miatt Burcsik és Domján, míg eltiltás miatt Büki játékára nem számíthatok - zárta mondandóját Lantai mester.

Az FC Ajka jó formában készülhet soron következő mérkőzésére, igaz, az előző két körben kiérdemelt hat pontból egyelőre csak hármat könyvelhetett el a csapat. A Diósd elleni bajnoki a világítás meghibásodása miatt negyed órával a vége előtt, 2:0-s ajkai vezetésnél félbeszakadt (a meccset november 8-án újrajátsszák), de ez nem zavarta meg a bakonyiakat, akik egy héttel később, az előző for-dulóban 2:0-ra győztek a remek erőből álló Csorna ott-honában.

- Volt egy olyan periódusa a találkozó-nak, amikor nem tudtuk birtokolni a labdát, nem járattuk, hanem elrugdostuk azt, de összességében jól és pontosan futballoztunk. Megérdemelten nyertünk - tekintett vissza a csornai sikerre Bücs Zsolt, az FC Ajka szakvezetője, akinek most az NB I-es Gyirmót FC második számú együttese ellen kell felkészítenie fiait.

- Nem tudjuk, lesz-e visszajátszó az első csapatból, de nekünk nem is ez a fontos, hanem az, hogy ké-pesek legyünk a saját játé-kunkat játszani. Nem szeretném elárulni, mivel készülünk, bízom benne, hogy sikeresek leszünk. Fontos, hogy végig koncentráltak maradjunk, csakis ezzel az egy mérkőzéssel foglalkozzunk - mondta az edző, aki hozzá-tette: az előző bajnokit kihagyó Pákai Gergő felépült, Skriba Máté és Nagy Bálint viszont még nincs bevethető állapotban.

Az előző négy meccsükön nyeretlen gyirmótiak három sikerrel, valamint négy-négy döntetlennel és vereséggel jelenleg tizenkettedikek a tabellán. Az egy találkozóval kevesebbet teljesítő FC Ajka két ponttal szerzett többet riválisánál, amelyet két pozícióval előz meg. A győr-gyirmóti bajnoki szombaton 11 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!