Sport

2016.04.29. 18:38

Új-zélandi siker - Holnap is útlezárások lesznek!

Veszprém - Alaposan felbolygatta a belvárost a Carpathian Couriers Race nemzetközi országúti kerékpáros verseny első veszprémi napja.

Horváth Gábor

A rangos, U-23-as megmérettetés mezőnye péntek délután/kora este elfoglalta az Óváros teret és környékét.

A forgalmat korlátozták és/vagy elterelték, néhány helyen rendőrök irányítottak, a kerékpárosokat pedig motorosok kísérték. A mintegy 200 indulót felvonultató verseny első napján az előfutamot tartották meg. Többen is kilátogattak megnézni a viadalt.

A pénteki előfutamon egyenként indították a versenyzőket
Fotó: Zwicker Tamás

A három kilométer hosszú prológ az Óváros térről rajtolt (a biciklisek egyenként robbantak ki a rajthelyről), a Szabadság tér, az Óvári Ferenc út, a Dózsa György út, a Szent István völgyhíd, az Eszterházy Antal utca, a Jókai Mór utca, a Horgos utca, valamint a Szabadság tér érintésével ugyanoda tért vissza.

Az első napon az új-zélandi Hamish Schreurs bizonyult a leggyorsabbnak. A két magyar csapatot is felvonultató viadal szombaton folytatódik, a biciklisek 11.15-kor rajtolnak (együtt) az Óváros térről, a cél pedig Tapolca és Devecser érintésével Pápa lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!