Sport

2016.08.24. 16:45

Új nevezési csúcs a versenyen

Somló - Két táv közül választhattak a Somlócsúcs-futás résztvevői, de senkinek sem volt könnyű dolga, hiszen a kijelölt útvonal végig fölfelé, a hegytetőre haladt.

B. Virág Rita

Új nevezési rekordot hozott az idei verseny, összesen 160-an teljesítették a 2,9 vagy az 5,8 kilométeres távot.

A rövidebb szakaszt, amely a meredekebb volt, Felber Balázs teljesítette a leggyorsabban, de nemcsak az I. korcsoportot, hanem az összetettet is megnyerte a veszprémi fiatalember. A lányoknál az ajkai Országi Zsófia lett az első, megelőzve Országi Sárát és Gál Sárát (mindkettő ajkai).

A II. korcsoportban (1997- 2000) kettős ajkai siker született: Bogdán Klaudia nyert és Varga Vivien végzett a második helyen.

A kőkemény futóviadalon több mint félszázan vettek részt
Fotó: Györkös József

A 19-40 éves korosztályban a férfiaknál a legjobb megyei szereplő a herendi Jánszky László volt, aki másodikként végzett, míg a szőci Vincze Zsolt a bronzérmet érdemelte ki. Ugyanitt a nőknél a kolontári Stumpf Bernadett győzött, második az ajkai Gálné Józsa Bernadett lett, a harmadik a veszprémi Szigetfy Ildikó.

A IV. korcsoportban (40-55 éves korig) a hölgyek mezőnyében az ajkai Kósa Szilvia és a szintén ajkai Szigeti Ildikó futott fel leggyorsabban a csúcsra, harmadik helyen a veszprémi Felber Katalin végzett.

Az 55 év feletti férfiaknál a rutinos Ládi János érdemelte ki az aranyérmet, a bronzérmes helyen Papp Ferenc zárt (Ajka). A nőknél két ajkai teljesítette a távot: Jankó Ilona nyert, Gombkötő Zsuzsa a második lett.

A hosszú távon összesen két korosztályban hirdettek végeredményt. A 40 éves korig tartó I. korcsoportban egy harmadik hely jutott az ajkaiaknak, Kersner Orsolya állhatott fel a dobogóra.

A férfiaknál Molnár Máté ezüstérmet, Fazekas Tamás bronzérmet nyert (mindkettő veszprémi).

A 40 év felettiek között a veszprémi Kersner Krisztina győzött, Tornavölgyi Andrea Ajkáról harmadik lett. A férfiaknál pedig a veszprémi Kovács Gábor hódította meg leggyorsabban a csúcsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!