Sport

2016.07.19. 19:05

Új kerettel új szezon - Érkező és távozó játékosokat jelentettek be az egyetemi kosárcsapatnál

Veszprém - Alakul a 2016/17-es szezon gárdája a Hoya-Pannon Egyetem NB I/B-s együttesénél.

Piltman-Horváth Barbara

Korábban megírtuk, hogy három játékos, Novák Patrik, Kovács Dániel és Herbel Péter ugyan marad a csapatnál, de az egyetemi bajnokságban folytatja pályafutását; most azonban további távozókról és érkezőkről is beszámolhatunk.

A közönség kedvenc Vertetics Ádám (fehérben) is távozik, megnövekedett civil teendői miatt Fotó: Penovác Károly

Nem hosszabbították meg a megállapodást a 24 éves Takács Andrással, aki 2011.nyarán került a csapathoz. A 37 esztendős, a veszprémi kosárlabdaélet egyik legismertebb alakja, Kováts Viktor ugyan pályára, játékosként már nem fog lépni, technikai vezetőként azonban marad az egyesületnél. A harmadik távozó a nagy közönségkedvenc, aki megnövekedett civil teendői miatt nem tudja tovább vállalni a játékot, az a Vertetics Ádám, aki könnyen megszerettette magát a veszprémi szurkolókkal.

A napokban eldőlt, hogy a legutóbb a Konecranes-Salgótarjáni KSE-nél alkalmazott Helmeczi András (195 centi, 95 kiló) a Hoyánál folytatja. A 26 esztendős, kiváltképp az egyes és a kettes poszton otthonosan mozgó játékos minden bizonnyal az utolsó érkezője a másodosztályú egyesületnek. Rajta kívül érkezett még a 22 éves Blaskovits László, a hármas-négyes poszton bevethető játékos, aki egyébként 198 centiméter magas és 104 kiló, a fővárosban kezdett el kosárlabdázni, az Óbudai Kaszások után - tinédzserként - Sopronban, majd a szombathelyi Falco KC-nél szerepelt, valamint Bonyhádról Jilling László és Hegedűs Attila, így már véglegesnek tekinthető a kosárlabdacsapat 2016/17-es szezonra készülő kerete.

 

Kámán Tamás, Körtélyesi Gergely, Simon László, Oltárczy Máté, Sipos Ádám, - a nemrég szerződtetett - Blaskovits László, Jilling László, Hegedűs Attila, Helmeczi András, - illetve az U-20-as együttesből - Blaskovits Balázs, Kálló Nándor, Szeifert Zalán, Máyer Máté, Nagy Martin, Naményi Márk és Szűcs Péter.

Célkitűzés egyelőre nincs a csapat előtt, de minden bizonnyal szeretnék legalább az előző szezon eredményét elérni, azaz a rájátszás első négy helyének valamelyikét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!