Sport

2017.04.05. 17:55

A kiesés elől menekülő Ugod Pápán lép pályára

Veszprém - Nem panaszkodhatunk a kínálatra, tele van jó meccsel a labdarúgó megye I 22. fordulójának programja. Az ezúttal a szomszédba látogató ugodiak kapitányát kérdeztük a játéknap előtt.

Horváth Gábor

Nem igazán áll jól az Ugod SE szénája ebben a szezonban, azonban a múlt héten megcsillant valami reménysugár a kiesés elől menekülő együttesnél. Az ugodiak hazai környezetben nagy csatában, 4:2-re legyűrték a Gyulafirátótot, elmozdultak az utolsó helyről. Megtették az első lépést, hogy a mezőny üde színfoltjának számító egyesület a következő szezonban is tagja legyen az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságnak. Persze még sok nagy csata vár a nemrég komoly átalakuláson átmenő társaságra.

- Sok új embert kellett beépíteni a csapatba, ami komoly hátrányt jelentett. A fiatalok ügyesek és lelkesek is, azonban még rutint, bátorságot kell szerezniük - válaszolta kérdésünkre Vesztergom József. Az ugodiak csapatkapitánya megjegyezte: eddig is harcolt, küzdött a csapat, de az első kapott gól után ez rendre elveszett, ráadásul erősen hadilábon álltak a góllövéssel, sokszor görcsösen fociztak. Bízik benne, most már fordul a kocka, eredményes folytatás következik.

Komoly eredményt a 22. fordulóban azonban nem várhat a 15. helyen álló Ugod SE, hiszen a csapat a "nagy testvér" otthonába, a Perutz stadionba látogat, a bajnoki címre hajtó, jelenleg második pápaiak vendége lesz.

- Szerintem jó védekezéssel és mentalitással sikerülhet szoros meccset játszanunk, én bízom egy 0:0-ban. Több pápai kötődésű játékosunk van, presztízs a Perutzban játszani. Lesz drukk és bizonyítási vágy. Még bennem is, pedig megéltem már néhány nagy csatát - fogalmazott a 36 éves, rutinos középpályás, akit a forduló többi találkozójáról is megkérdeztünk.

Az ugodiak csapatkapitánya, Vesztergom József (zöld mezben, elöl) bízik benne, idei első sikerük után fordul a csapat szekere Fotó: Pesthy Márton

Balatonalmádi SE (8.)-Úrkút SK (4.): - Idén mindkét együttes tőlük furcsa, kétarcú teljesítményt nyújt. Szerintem az úrkúti csapat még mindig jobb, 1:2-es eredményt tippelek.

Tihanyi FC (3.)-Devecser SE (9.): A Tihany nagyon hajt a dobogóra, amit meg is érdemelne, igazán egyben van és lelkes a társaság. 3:1-re nyernek a hazaiak.

Péti MTE (14.)-Balaton-füredi FC (1.): - Úgy gon-dolom, a listavezető simán, magabiztosan nyer Pétfürdőn, 0:5.

Várpalotai BSK (7.)-Fűzfői AK (6.): - A VBSK szerintem otthon behúzza ezt a mérkőzést, a FAK fogható csapat, 2:0.

Ajka Kristály (5.)- FC Zirc-Dudar (10.): - A Zirc nagyon jó csapat lett tavaszra, a Kristály szintén összeállt, ikszes a meccs, mondjuk 1:1.

Gyulafirátót SE (16.)-KSE Magyarpolány (11.): - A magyarpolányiak első évüket töltik a megye I-ben, és nagy bennük az akarat, szerintem 2:1-re nyernek. A Rátótot gyengébb csapatnak tartom, ráadásul nem érzem bennük azt a tüzet, ami a bennmaradáshoz kell.

Csetény SE (13.)-PV 2000 Öskü FC (12.): - Csetényben nehéz játszani és nyerni. Az Öskü viszont mindenféle eredményre képes, lehet, hogy csak a szívem mondat- ja velem, de 2:2-es döntetlent tippelek.

Hat meccs szombaton, kettő másnap

A rátóti és a csetényi találkozók kivételével mindegyik meccset szombaton játsszák. Az egységes kezdési időpont 16.00, egyedül a Perutz FC-Ugod SE párharc kezdődik 17 órakor. A megyei igazgató-ság ezúttal Tihanyból ad élő közvetítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!