Sport

2016.09.22. 16:05

Túl rendes gyerekek? - Fontos összecsapás előtt áll az FC Ajka

Ajka - Egyelőre nem igazán akar összeállni az FC Ajka játéka, kellene egy kis plusz rosszaság, fegyelem, figyelem és stabilitás. Szombaton fontos meccs jön.

Horváth Gábor

A labdarúgó NB III előző fordulójában egy hatost kapott az FC Ajka, amely a Videoton II otthonában maradt alul.

A 6:3-as végeredmény sok mindent takar, igen, a játékvezetés nem állt éppen a helyzet magaslatán, ugyanakkor a vendégek sokat hibáztak. - Olyan szituációból kaptunk három gólt, amelyet éppen előtte gyakoroltunk a héten - kezdte a visszatekintést Bücs Zsolt vezetőedző, aki kiemelte: nem lett volna szabad, hogy a mélységi beindulások megzavarják csapatát, ahogyan kontrákra sem figyeltek tanítványai eléggé.

- Visszajöttünk a meccsbe, az egyenlítésért támadtunk, erre megkontráztak minket a hazaiak. Nem tudtuk megcsinálni a taktikai faultot, olyan jó gyerekek vagyunk, mint az iskolában. Ráadásul több helyzetünk is kimaradt, el vagyunk átkozva.

Ráférne egy kis sikerélmény az ajkai együttesre, amely legutóbbi hazai mérkőzésén egy pontot szerzett a III. Ker. TVE ellen
Fotó: Penovác Károly

Bücs Zsolt megjegyezte, nem könnyíti meg a dolgukat, hogy kényszerűségből minden alkalommal két-három helyen kell változtatni az összeállításon.

- Nincs más út, mindenkinek kicsivel többet kell hozzátennie. Menekülés a győzelembe, ez következik. Kevés pontot szereztünk, most szeretnénk nyerni és megindulni felfelé - jelentetet ki az ajkaiak trénere.

Az FC Ajka szombat este a Komárom VSE csapatát látja vendégül. - Vetélytársunk pontrúgásai életveszélyesek, figyelnünk kell rájuk. Igyekszünk nyomás alatt tartani őket, mögéjük kerülni, megbontani védekezésüket, hátul pedig muszáj lesz stabilabban játszanunk - fogalmazott Bücs Zsolt, aki sérülés miatt Nagy Bálint játékára nem számíthat. A találkozó 19 órakor kezdődik. A Komárom, amely hat vereség után a múlt héten szerezte meg első sikerét, a 16., az FC Ajka a 12. a tabellán.

Címkék#Ajka#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!