Sport

2017.09.01. 20:04

Továbbra is pont nélkül a Perutz

Vendégsikert hozott az NB III-as labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában a Kaposvár pápai vendégjátéka, melyen a veretlen Rákóczi Sóron és Kollega találataival 3-2-re győzte le a Perutz FC-t. A vendéglátók a III. kerület elleni meccshez hasonlóan későn hajráztak, így négy meccs után továbbra is nulla ponttal állnak a tabellán.

Haraszti Gábor

Perutz FC – Kaposvári Rákóczi 2-3 (0-1)

Pápa, 500 néző, Jv. Sipos. Perutz FC: Sánta - Böröczky, Domján, Császár, Kozma – Hanzl ('76 Szép), Nagy B. ('69 Iványi) – Koncsag ('57 Horváth T.), Németh, Baldauf – Szabó, edző: Marton Miklós.

Kaposvári Rákóczi: Slakta – Úr, Bakos, Szabó – Nagy K., Ludánszki ('60 Andorka), Szakály, Vachtler ('73 Hadaró) – Kollega ('86 Ivancsics), Sóron, edző: Artner Tamás.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, főleg a vendégek léptek fel az első percekben kezdeményezőleg, igaz ez csak mezőnyfölényben mutatkozott meg, helyzetekben nem. A folytatásban már több dolga is akadt Sánta kapusnak, aki előbb Kollega, majd Szakály lövését is védte. Fél óra játék után éledezett a Perutz, Baldauf tekerése kerülte el kevéssel a jobb kapufát. Az első félidő hajrájában a semmiből megszerezte a vezetést a Kaposvár, egy kiugratás után Sóron bombázott a rövid felsőbe, Sántának esélye sem volt 0-1. Fordulás után Sóron lövésénél bizonytalankodott Sánta, majd negyed óra elteltével Nagy Bálint lőtt a keresztléc fölé. A 60. percben kettőre növelte előnyét a Rákóczi, egy kapuskirúgás átszállt Kozma feje fölött, Kollega pedig ezt kihasználva a bal sarokba lőtt 0-2. Alig telt el öt perc, és a zöld mezesek ismét Kollegának gratulálhattak, a támadó Andorka jobb oldali beadását lőtte laposan a védelem asszisztálása mellett a jobb sarokba. Az utolsó negyed órában mindent egy lapra feltéve rohamozott a Perutz, a 75. minutumban Baldauf löketénél kellett nyújtózkodnia a vendég portásnak, az ebből kialakult szögletet Domján bólintotta a léc alá 1-3. A gól után még jobban megélénkült a meccs, a vendégek kontrákra rendezkedtek be, míg a mieink próbálták a szélekről megbontani a védelmet. A 90. percben Nagy János eladott labdájából Szabó Zsolt mehetett ziccerben, aki nem is hibázott (2-3), ám az egyenlítéshez már nem volt elegendő a három perces hosszabbítás, így a Perutz negyedik bajnokiján is pont nélkül maradt.

Marton Miklós: Buta egyéni hibák vezettek a vereségig, amíg ezeket nem tudjuk kiszűrni, nagyon nehezen fogunk pontokat szerezni. Főleg nem a bajnoki címre hajtó, jó erőkből álló Kaposvár ellen nem engedhetünk meg ilyen hibákat. Hetek óta nincs kapusteljesítményünk, az első gól csak hagyján, de nem tudok mást mondani, vicc, hogy kapuskirúgásból gólt kapunk Mindent megtettünk, hogy legalább egy pontot itthon tartsunk. Rossz sorozatban vagyunk, de azt szokták mondani, minden rossz sorozat megszakad egyszer.

Artner Tamás: NB III-as szinten ez egy jó meccs volt, ehhez kellett egy jó ellenfél, a Perutz jól játszott. Nehezen kaptuk el a fonalat az elején, a letámadások miatt voltak gondjaink. Jókor lőttük az első gólt, a második félidőben aztán pillanatok alatt eldöntöttük a meccset, ami fájó, hogy 0-3 után egy egyéni hibából gólt kaptunk, ami miatt megzavarodtunk. Összességében megérdemelten nyertünk, nagyobb különbség is lehetett volna, ha belőjjük a ziccereinket, de gratulálok a Pápának, mert egy percig sem adta fel, nemes ellenfél volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!