Sport

2016.11.27. 19:14

Továbbra is menetel a Füred

Balatonfüred, Budakalász – Nehezen adta meg magát a hazai alakulat, ám a Balatonfüredi KSE nem igazán adott esélyt ellenfelének a kézilabda NB I-ben.

Budakalász-BKSE

21:26 (10:14)

Sorozatban negyedik bajnoki sikerét ünnepelhette a BKSE Fotó: Penovác Károly

Budakalász, 200 néző. V.: Bán, Szloska. Budakalász: Tamási – Tóth 4, Semikov 2, Koncz 1, Mazák, Rédai, Bohács. Csere: Váczi (kapus), Nagy 7 (1), Sutka 1, Holdos, Völker 1, Parrondo 5 (3), Józsa. Edző: Horváth Attila. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 5, Kemény 4, Debreczeni, Gerdán, Győri 8 (5), Varsandán 2. Csere: Ristanovic (kapus), Kasparek 6, Petrovski, Semenov 1, Déber, Németh, Kancel, Vasvári, Nemes. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/5.

Füredi góllal kezdődött a meccs, Kasparek talált be, a vendégek kezdeményeztek, de nem volt könnyű dolguk a kemény Budakalász ellen. A 7. percben Győri hetesével lett 1:4 az állás. A folytatásban tapadtak (16. perc: 5:7) a hazaiak, aztán Sutka és Czina két perces büntetése után beindult a füredi gépezet. Ennek eredménye pedig az volt, hogy a Balaton-partiak a 24. percre hat gólos előnyt dolgoztak ki, 6:12. Parrondo szépített hetesből, tudott faragni hátrányából a Budakalász, a dudaszó előtt néhány másodperccel Nagy talált be, így négygólos vendégelőnnyel zárult az első játékrész.

A második félidő első gólját Kasparek szerezte, a Budakalász azonban a következő percekben eredményesen csökkentette a különbséget, 37. perc: 13:15. Az egyenlítéstől sem állt messze a hazai alakulat, amely kétszer is feljött mínusz egyre (16:17, 17:18), egyenlítenie azonban nem sikerült. A BKSE ezt kihasználta és fokozatosan ellépett, 49. perc: 17:20. Az ellenállást aztán a véghajrá előtt törte meg teljesen a Füred, amely az utolsó 10 percben csupán három gólt kapott.

Teljesen megérdemelten nyertek a vendégek, akik remek formába lendültek az év végére, sorozatban már a negyedik bajnoki sikerüket aratták.

Csoknyai István: - Az első félidőben kiváló kapus és védőmunkának köszönhetően megkontráztuk a hazaiakat. A megszerzett előnyből végig építkezni tudtunk. A második félidő elején kicsit megtorpantunk, ám mindig akadt olyan játékos, aki átlendítette a csapatot a nehéz időszakon. Nagyon fontos két pontot szereztünk idegenben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!